banner24
banner25

Çin'de Yeni Kanun: Her Haneye 1 Köpek

Evcil hayvan sayısını kontrol altına almak isteyen Çin'in Shandong eyaletine bağlı ticaret ve turizm merkezi Qingdao kentinde, her hanenin sadece bir köpek bakabileceği yasalaştı.

Çin'de Yeni Kanun: Her Haneye 1 Köpek

Evcil hayvan sayısını kontrol altına almak isteyen Çin'in Shandong eyaletine bağlı ticaret ve turizm merkezi Qingdao kentinde, her hanenin sadece bir köpek bakabileceği yasalaştı.

10 Haziran 2017 Cumartesi 17:24
Çin'de Yeni Kanun: Her Haneye 1 Köpek

Evcil hayvan sayısını kontrol altına almak isteyen Çin'in Shandong eyaletine bağlı ticaret ve turizm merkezi Qingdao kentinde, her hanenin sadece bir köpek bakabileceği yasalaştı. Bu karara uymayıp birden fazla köpek besleyenlere 2 bin Yuan (yaklaşık bin TL) ceza verileceği belirtildi. Evcil hayvanlar listesi tutan Qingdao, evcil hayvanlar satış konusunu da kontrol ediyor. Evcil hayvan sahiplenme ve evcil hayvan sahiplendirme konusunu mercek altına alan yetkililer, böylece evcil hayvan sayısını kontrol altına almayı hedefliyor.

Ayrıca kamu güvenliği bürosu ile yerel hayvancılık departmanının ortaklaşa yürürlüğe soktuğu yerel yönetmelik, bilgilerinin yazılı olduğu bir etiket takılması koşulu ile köpeklerin dışarıda gezdirilmesine izin veriliyor. Köpeklere takılan etiket için köpeklerin kaydının yapıldığı sırada 400 Yuan (yaklaşık 200 TL) ödenerek temin ediliyor.

ŞEHİRDE 40 KÖPEK TÜRÜNÜ BESLEMEK YASAK

Yeni yürürlüğe giren kanuna göre, kentte 40 köpek türünü beslemek yasak. Ceza alan veya davranışını 'düzeltmeyen' evcil hayvan sahiplerinin köpeklerine de yerel yönetim tarafından el konulabilecek.

Yasanın çıkmasının öncesinde, köpeklerin insanlara saldırarak ısırdığı yolundaki haberler yaygınlaşmaya başlamıştı. Mayıs ayında Guizhou eyaletinde meydana gelen olaylardan birinde, bir köpek tarafından saldırıya uğrayan 3 yaşındaki bir çocuğa 200 dikiş atılmıştı.

DİĞER EYALETLERDE DE BENZER KANUNLAR VAR

Çin'in Qingdao şehrindeki bu yasa, bu tür yasalara sahip olan tek şehir değil. Çin'in güney batısındaki eyaletlerden biri olan Siçuan'da da bezer kurallar bulunuyor. Eyaletin başkenti olan Chengdu şehrinde, 2009 yılında her haneye bir köpek besleme sınırı getirilmişti. Kentte yaşayan vatandaşlar, köpekleri komşularını rahatsız eder ise, birini yaralar ise veya gezinir iken kakaları poşetle alınıp atılmaz ise cezaya çarptırılıyor.

Heilongjiang eyaletinin başkenti olan Harbin de ise 50 santimetreden yüksek, 70 santimetreden uzun köpeklerin bakılması ise yasak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.