banner24
banner25

Zeybekci: Bu yıl 125 milyar dolar ihracat hedefliyoruz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bu yıl ihracatta başlatılan seferberlik ile birlikte 125 milyar dolar ihracat hedeflediklerini söyledi.

Zeybekci: Bu yıl 125 milyar dolar ihracat hedefliyoruz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bu yıl ihracatta başlatılan seferberlik ile birlikte 125 milyar dolar ihracat hedeflediklerini söyledi.

18 Mayıs 2017 Perşembe 23:27
Zeybekci: Bu yıl 125 milyar dolar ihracat hedefliyoruz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bu yıl ihracatta başlatılan seferberlik ile birlikte 125 milyar dolar ihracat hedeflediklerini söyledi. Zeybekci, "Hatta bu rakamın da üzerine çıkacağımıza inanıyoruz. Daha çok üretim, daha çok istihdam, daha çok ihracat ile büyüyeceğiz" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, alanında dünyanın ikinci en büyük fuarı olma özelliğine sahip olan 23.İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı'nı (EVTEKS) ziyaret etti. 20 Mayıs'a kadar CNR EXPO Yeşilköy'de devam edecek olan EVTEKS, ITF İstanbul Fuarcılığın organizasyonu ile Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İşadamları Derneği (TETSİAD) işbirliğinde gerçekleştiriliyor.

STANTLARI ZİYARET ETTİ

Fuarı ziyaret eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, fuarda bulunan stantları tek tek ziyaret ederek iş adamları ve katılımcılarla sohbet etti. Ziyaret sırasında Bakan Zeybekci'ye, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili Süleyman Kocasert, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay, TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın ile sektör temsilcileri eşlik etti.

İHRACAT HEDEFİ 125 MİLYAR DOLAR

Ziyarette açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Ev tekstil sektörünün en büyük buluşması EVTEKS Fuarı'na gösterilen yoğun ilgiyi burda görüyoruz. Fuar, başladığından bu güne önemli bir aşama kaydetti. Fuarda yoğun ziyaretçi ve alıcılar görüyoruz. Fuara emeği geçenlere ve burda stantları bulunan, ürünlerini dünyaya sunan katılımcı firmalara teşekkür ediyorum. Bu yıl ihracatta başlattığımız seferberlik ile birlikte 125 milyar dolar ihracat yapmayı hedefliyoruz. Hatta bu rakamın da üzerine çıkacağımıza inanıyoruz. Daha çok üretim, daha çok ihracat, daha çok istihdam ile büyüyeceğiz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Feyza yịldıray 2017-05-19 00:29:29

Hadi inşAllah hep üretim üretim diyoruz..