banner24
banner25

Yerli Otomobil 5 Modelle Piyasaya Çıkacak

Türkiye'de yerli otomobil 5 farklı model ile piyasaya çıkacak.

Yerli Otomobil 5 Modelle Piyasaya Çıkacak

Türkiye'de yerli otomobil 5 farklı model ile piyasaya çıkacak.

09 Nisan 2018 Pazartesi 05:25
Yerli Otomobil 5 Modelle Piyasaya Çıkacak

Türkiye'de yerli otomobil 5 farklı model ile piyasaya çıkacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri, yerli otomobilin 5 ayrı model ile piyasaya sürüleceğini belirterek, üretim maliyetlerinin düşürülmesi için de 3 modelin aynı şasi üzerinden olmasının planlandığını belirtti.

TÜRKİYE'NİN YERLİ OTOMOBİL PROJESİ

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri, Türkiye'nin yerli otomobili için 'Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu' (OGG)üyesi olan beş şirketin çalışmalara hız verdiğini kaydetti.

OGG ÜST YÖNETİCİSİ ATANACAK

Yetkililer, yerli otomobil projesinde mali ve teknik analiz ve fizibilitenin son aşamasına geçildiğini belirterek, "Şu anda devlet destekleri kapsamındakilerin tasarımları üzerinde çalışma sürüyor. Bu kapsamda üst yönetici ataması yapılacak. Buna OGG karar verecek. Üst yönetici olarak bir çok isim geçti ancak şu an üç isim üzerinde duruluyor. OGG, üst yöneticisini kendi içinde değerlendirerek çalışma arkadaşlarını kendileri açıklayacak. Seçilecek olan kişi otomotiv sektöründe küresel alanda başarılar elde etmiş bir Türk olacak" dedi.

ŞİRKETLEŞME SÜRECİ TAMAMLANACAK

Bakanlık yetkilileri, üst yöneticinin belirlenmesi sonrası şirketleşmenin tamamlanacağını belirterek, şirketin adının henüz belli olmadığını söyledi. Yerli otomobilde Türkiye olarak küresel bir başarı hedeflediklerini aktaran yetkililer, "Küresel ölçekte kabul edilecek güzel bir isim olacak." dediler.

Yetkililer, yerli otomobilin nerede üretileceği konusunda yoğun talep geldiğini belirterek, üretim yeriyle ilgili 22 il'den talep geldiğini vurguladı. Talepler değerlendirilerek üretim yeri konusunda karar verilecek.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.