banner24
banner25

Güneydoğu'ya 500 milyonluk turizm yatırımı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne turizmciler akın etti.

Güneydoğu'ya 500 milyonluk turizm yatırımı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne turizmciler akın etti.

04 Mart 2018 Pazar 04:20
Güneydoğu'ya 500 milyonluk turizm yatırımı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne turizmciler akın etti. Turizm Bakanlığı verilerine göre, turizmciler bölgede 9 adet yeni otel yatırımı için teşvik başvurusunda bulundu. 9 otel yatırımı 500 milyon lirayı bulacak.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde turizm yatırımlarında ciddi artış yaşandı. Turizm Bakanlığı istatistiklerine göre, 2017 yılı Ocak - Ekim döneminde, Gaziantep, Diyarbakır, Mardin, Kahramanmaraş ve Hatay'da üç adet 3 yıldızlı, beş adet 4 yıldızlı, bir adet de 1 yıldızlı olmak üzere 9 yeni otel yapılmasdı için proje teşvik belgesi alındı. Otellerin inşaat maliyetlerinin 300 milyon lirayı aşması, yeni yatırımların arsa bedelleriyle beraber ise 500 milyon lirayı bulması ön görülüyor.

GÜNEYDOĞU'DA YATAK KAPASİTESİNDE 2 BİN 126 ARTIŞ

Bölgede yapılacak olan yeni otel yatırımları ile birlikte bölgedeki otel yatak kapasitesinde 2 bin 126 adet artış yaşanacak.

BÖLGEDE DOLULUK ORANI YÜZDE 65 SEVİYESİNDE

Güneydoğu Anadolu Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği verilerine göre, bölgede yaşanan turizm hareketliliği, geçen yıla göre ciddi oranda arttı. Bölgenin terörden tamamen temizlenmesi güven ortamını da oluşturdu. Hendek olayları sırasında yüzde 10'lar seviyesine kadar düşen otellerin doluluk oranı, bu yıl yüzde 65'ler seviyesine yükseldi.

"OTELLERDE DOLULUK ORANI YÜZDE 80'LERİ BULACAK"

Turizm yetkilileri, turizm sezonunun mart ayı ortasında açıldığını hatırlatarak, bölgeye olan rezervasyon taleplerinin oldukça yüksek durumda olduğunu belirtiyor. Turizm uzmanları, sezonda bölgedeki otel doluluk oranlarının yüzde 75 - 80 dolayına yükseleceğini belirtti.

Son Güncelleme: 04.03.2018 02:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.