banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

25. İzmir Avrupa Caz Festivali'ni Türk Cazının Efsane İsmi Açtı

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) öncülüğünde organize edilen 25. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

25. İzmir Avrupa Caz Festivali'ni Türk Cazının Efsane İsmi Açtı

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) öncülüğünde organize edilen 25. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

04 Mart 2018 Pazar 02:38
25. İzmir Avrupa Caz Festivali'ni Türk Cazının Efsane İsmi Açtı

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) öncülüğünde organize edilen 25. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı. İKSEV öncülüğünde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul Avusturya Kültür Ofisi, Polonya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu, İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi, Goethe Enstitüsü İzmir, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu, İzmir Fransız Kültür Merkezi, İzmir İtalya Konsolosluğu ve İspanya ve Estonya Büyükelçilikleri iş birliği ile düzenlenen 25. İzmir Avrupa Caz Festivali, Emin Fındıkoğlu +12'nin konseriyle başladı.

CAZ FESTİVALİ 25. KEZ DÜZENLENİYOR

25. İzmir Avrupa Caz Festivali açılışı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Açılış, Caz Afiş Yarışması ile Almanya Caz Fotoğraf sergisinin açılış ve kokteyli sonrasında gerçekleşti. Açılış töreninde İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, festival ortaklarına teşekkür plaketlerini sundu. Daha sonra afiş yarışmasında dereceye giren ve sergileme alan genç grafikerler katılım belgelerini aldı.

UNUTULMAZ BİR CAZ GECESİ YAŞATTILAR

Festival gecesini Ümit Tunçağ sundu. Tunçağ, 25 yıl önce ilk festivalin anıları ile süslediği esprili ve keyifli sunumun ardından, bir caz efsanesi olan ve en iyi caz piyanistleri arasında yer alan Emin Fındıkoğlu, sahneye çıktı. Fındıkoğlu, '+12' adını verdiği, aslında 15 kişilik orkestrası ile sahne aldı. Fındıkoğlu, orkestrası ile dinleyicilere umutulmaz bir caz gecesi yaşattı.

25. İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında, 5 Mart 2018 tarihinde saat 20.00'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon'da Avusturya Kültür Ofisi işbirliğiyle  'First Gig Never Happened' konseri düzenlenecek.

Son Güncelleme: 04.03.2018 02:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.