banner24
banner25

Türk Kızılay'ın gönüllülerinden anlamlı çalışma

Türk Kızılay İzmir Şubesi gönüllüleri Selin Dağlı ve Zilan Dağlı kardeşler, toplamış oldukları 55 bin mavi kapakla engelli vatandaşlara akülü sandalye alınmasına öncülük etti

Türk Kızılay'ın gönüllülerinden anlamlı çalışma

Türk Kızılay İzmir Şubesi gönüllüleri Selin Dağlı ve Zilan Dağlı kardeşler, toplamış oldukları 55 bin mavi kapakla engelli vatandaşlara akülü sandalye alınmasına öncülük etti

28 Ekim 2021 Perşembe 20:43
Türk Kızılay'ın gönüllülerinden anlamlı çalışma
Türk Kızılay İzmir Şubesi gönüllüleri, yapmış oldukları çalışmalarla gönüllerde taht kurmaya devam ediyorlar. Aktif olarak Kızılay’da gönüllü hizmetinde bulunan Selin Dağlı ve Zilan Dağlı kardeşler, engellilere akülü sandalye alınması için kolları sıvadı. 55 bin mavi kapak toplayan Dağlı kardeşler, bunları da Türk Kızılay İzmir Şubesi Başkanı Kerem Baykalmış’a teslim etti.

Türk Kızılay İzmir Şubesi Başkanı Kerem Baykalmış, "Kızılay gönüllülük esasıyla ülke içinde ve dışında insan ıstırabının olduğu her yerde çalışmalarına hız kesmeden devam etmekte. Bizler de Kızılay İzmir Şubesi olarak gönüllülerimizin desteğiyle birçok sosyal sorumluluk projeleri ve yardımlar gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Selin ve Zilan kardeşlerimiz derslerinden ve işlerinden arda kalan zamanlarda çalışmalarımıza katılarak bizlerin iş yükünü hafifletmek ve insanlara dokunmak adına çalışmalarımıza destek oluyor. Bunun yanı sıra iki kardeşimiz yapmış oldukları bu güzel hareketle hepimizi çok mutlu etti. Parklardan, bahçelerden, duraklardan ve yollardan toplamış oldukları 55 bin adet mavi kapağı engelli bir kardeşimize akülü sandalye bağışı alınması hususunda bizlere teslim etti. Bizler de kurumlarla iletişime geçerek bu kapakları teslim edeceğiz ve diğer şartları da yerine getirerek bir kardeşimizin akülü sandalye ihtiyacını karşılayacağız. Bu anlamlı paylaşım için Selin ve Zilan kardeşlerimize sizlerin aracılığıyla teşekkür ediyorum" dedi.
Selin Dağlı; "2.5 yıldan beri Kızılay’da gönüllü hizmet veriyorum. Boş zamanlarımda insanlara dokunabilmek adına Kızılay İzmir Şubesi’ne gelerek faaliyetlere destek veriyorum. Şubemizde çalışan ve gönüllü olarak destek veren arkadaşlarla birçok çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra kardeşim Zilan ile birlikte ne yapabiliriz diye düşünürken, mavi kapak toplayarak bir engelli kardeşimizin yüzünü güldürebiliriz düşüncesi içerisine girdik. Bizler için mavi kapak onlar için el ayak. Akşamları kardeşimle çıkıp Hasanağa bahçesinde, Alsancak’ta kapak toplamaya başladık. İlk başta bu sayı 50, 100 oldu. Sonrasında ummadığımız bir sayıyla karşılaştık. Kapak toplamak bizim için artık bir fobi olmuştu, en çok sevindiğim konu ise arkadaşlarımın da bunun bilincinde olması ve toplamış oldukları kapakları bizlere teslim etmesi oldu. 55 Bin adet kapağı şube başkanımız Kerem Baykalmış’a teslim ettik. Kendisi de çok mutlu oldu ve teşekkür etti. Bizleri iyilik yolunda yalnız bırakmayan Kerem Başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.