banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Sigara zammı sonrası akupuntur ve hipnoza ilgi arttı

Dr. Tayfun Akseki, sigara zamları sonrası tiryakilerin bu kötü alışkanlıktan kurtulabilmek için sigara bırakma yöntemlerine yoğun talep gösterdiklerini belirtti.

Sigara zammı sonrası akupuntur ve hipnoza ilgi arttı

Dr. Tayfun Akseki, sigara zamları sonrası tiryakilerin bu kötü alışkanlıktan kurtulabilmek için sigara bırakma yöntemlerine yoğun talep gösterdiklerini belirtti.

02 Şubat 2022 Çarşamba 10:54
Sigara zammı sonrası akupuntur ve hipnoza ilgi arttı
İzmir'in Bayraklı ilçesi Mansuroğlu Mahallesi 1593/1 Sokak A Blok 2/K'da bulunan kliniğinde hizmet veren Dr. Tayfun Akseki, açıklamalarda bulundu. Özellikle sigara zammından sonra birçok tiryakinin kendilerine başvurduğunu hatırlatan Dr. Tayfun Akseki, " Sigara çok kötü bir alışkanlık. Bu alışkanlık maalesef küçük yaşlardan itibaren başlayabiliyor. Zamanla bağımlılık oluşturduğu için de insanlar bu kötü alışkanlıktan kurtulmakta zorlanıyor ve desteğe ihtiyaç duyuyor. Ancak bağımlılıktan kurtulmak o kadar da zor değil. S Clinic İzmir’de hastamızın tercihine göre 3 farklı yöntemden birini uyguluyoruz. Tercihe göre akupuntur, hipnoterapi veya Moraterapi (biyorezonans) yöntemlerinden biriyle bu kötü bağımlılığı geride bıraktırıyoruz. Son günlerde de oldukça yoğun ilgi var" dedi.
“Yöntemlerden biraz bahsetmek gerekirse, akupunktur ile sigara bırakma tedavisini 10 seanslık kür olarak uyguluyoruz. Bu yaklaşık 2 aylık bir periyodu kapsıyor. Özellikle sigara bıraktıktan sonra kilo alma sorunu yaşayan hastalarımızda akupunktur tedavisini ön planda düşünüyoruz. Ağırlıklı olarak kulak akupunkturu çalışıyoruz.
Sigara bırakmada hipnoz da etkili bir yöntem ve 6-7 seans yeterli olabiliyor. Hipnotik telkinlerle hastamızın sigara bırakmasına, bu süreçte yaşayacağı stresi azaltmaya, aşırı kilo almasını önlemeye çalışıyoruz.
Moraterapi ise bir biyorezonans yöntemi ve tek seans yeterli olabiliyor. Moraterapi ile sigara bırakma yönteminde; sigaradan ve vücudunuzdan alınan elektromanyetik frekanslar değiştirilerek tekrar vücudunuza yükleniyor, bu sayede vücudunuzda bulunan sigaraya ait frekanslar silinmiş oluyor. Bu da kişinin fiziksel bağımlılığının ortadan kalkmasına olanak sağlıyor. Kişi seans sırasında sadece gevşeme, rahatlama ve uyku hali hissediyor. Seans bittikten kısa süre sonra uyku hali ortadan kalkıyor, sadece kişi kendini rahatlamış hissetmeye devam ediyor ve seansın uygulandığı günün gecesi her zamankinden daha rahat ve derin uyuyor. Bu yöntem kimlere uygulanmaz? Biyorezonans ile sigara duyarsızlaştırma desteği işlemi hamilelere, kalp pili taşıyanlara ve epilepsi hastalarına uygulanmamaktadır.” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.