banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Şanlıurfalılardan İzmir’de büyük buluşma

Ege Şanlıurfa Federasyonu’nun büyük iftar buluşmasına Balçova Belediye başkanı Fatma Güçlü Çalkaya ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Şanlıurfalılardan İzmir’de büyük buluşma

Ege Şanlıurfa Federasyonu’nun büyük iftar buluşmasına Balçova Belediye başkanı Fatma Güçlü Çalkaya ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

27 Nisan 2022 Çarşamba 15:02
Şanlıurfalılardan İzmir’de büyük buluşma

Hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Şanlıurfa’nın kurtuluş etkinliği muhteşem bir kalabalık ile gerçekleşti. Ege Şanlıurfa Federasyonu Genel Başkanı Abdulkadir Alkan, Kurucu Onursal Başkan Reşat Çardak, Onursal Başkan Fevzi Bayram, Onursal Başkan Koçali Al’ın ev sahipliğindeki iftar programına Balçova Belediye Başkanı Fatma Güçlü Çalkaya, mesleki odalar, sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda yurttaş programa ilgi gösterdi.

“KAPIMIZ DA GÖNLÜMÜZ DE AÇIK”

Şanlıurfalıların çiçeklerle karşıladı Balçova Belediye Başkanı Fatma Güçlü Çalkaya, İzmir’de yaşayan önemli sayıda Şanlıurfalı olduğunu vurgulayarak, “İzmir ve Balçova huzur kentidir. Bu kentte birlik ve beraberliğimiz daim olacaktır. Şanlıurfalılar bu kentin bir paydaşıdır. Örf ve ananelerini yaşatmak ve dayanışma içinde olmak için kurulan federasyon güzel işlere imza atıyor. Şanlıurfalılara gönlümüz de kapımızda daima açık. Kurtuluşun 102. yılını kutluyor ve iftar soframızın bereketli geçmesini diliyorum”dedi.

“102 YILDIR BU GURURU TAŞIYORUZ”

Pandemiden sonraki ilk büyük etkinliklerini gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Ege Şanlıurfa Federasyonu Genel Başkanı Abdulkadir Alkan, “Salgın insanların yüz yüze gelemediği zor bir dönem oldu. Bu zor dönemde federasyon olarak ihtiyaç sahibi ailelerimizin yardımına koştuk. Bu çalışmalarımızda bize destek veren hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Federasyon olarak gelenek ve göreneklerimizin devamı, dayanışma ve birlik duygularımızın zirveye ulaşması adına gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu salgına rağmen çalışabiliyoruz. Kurtuluş Savaşı döneminde işgalcilere karşı halkımızın vermiş olduğu şanlı bir mücadele nedeniyle bugün özgürce bir araya gelebiliyoruz. 11 Nisan 1920’de düşman işgalinden kurtarılan ilimizin 102 yıldır destansı mücadelenin gururunu yaşıyoruz. Hava muhalefeti nedeniyle çok arzu ettiğimiz 11 Nisan’da bir araya gelemedik. İftar soframızdaki bu büyük buluşmaya katılan ve destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“GÜZELLİKLER SÜRECEK”

Ege Şanlıurfa Federasyonu Onursal Başkanı Koçali Al, “Yıllar önce ilk derneğimizi kurduğumuzda bu büyük birlikteliğin fotoğrafını görebiliyorduk. Derneklerimizin ardından federasyonumuzu kurduk. Hemşerilerimize ihtiyaç duydukları hizmeti götürmek için birlikteliğimizi daim kılmak için STK çalışmalarımız devam edecek. Bu coşku bu güzellik artarak sürecek”dedi.

TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından Ege Şanlıurfa Federasyonu Genel Başkanı Abdulkadir Alkan Balçova Belediye Başkanı Fatma Güçlü Çalkaya’ya bir teşekkür plaketi takdim etti. Davetlilerin demet demet çiçekler verdiği başkan Çalkaya bir süre yurttaşlarla görüş alışverişinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Ege şanlıurfa Federasyonu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.