banner24
banner25

Menderes’ten İtalya’ya dijital proje

Maurice Aliberti-Esin Özgener İlkokulu öğretmenlerinin yazmış olduğu Oyunla Eğitimin Dijital Yolculuğu isimli proje Ulusal Ajans tarafından onaylandı.

Menderes’ten İtalya’ya dijital proje

Maurice Aliberti-Esin Özgener İlkokulu öğretmenlerinin yazmış olduğu Oyunla Eğitimin Dijital Yolculuğu isimli proje Ulusal Ajans tarafından onaylandı.

05 Nisan 2022 Salı 13:37
Menderes’ten İtalya’ya dijital proje

Proje 2357 proje arasından ilk 81 arasına girerek İzmir’deki 3 projeden birisi oldu. 12 ay sürecek projede öğretmenler dijital oyunlarla öğrencilere su bilincini anlatacak. Proje kapsamında İtalya’dan bir uzman öğrencilere 5 gün boyunca eğitim verirken okul öğretmen ve öğrencilerinden bir grup İtalya’nın Milano kentinde eğitime katılacak.

Proje hakkında bilgi veren Maurice Aliberti-Esin Özgener İlkokulu Bülent Altıntaş, “Birinci amacımız dijital oyun temelli ders içerik tasarımında öğretme yetkinliklerini geliştirmek. İkinci amacımız öğrencilerimizde su tasarrufu, su kirliliği ve su tüketimi alanında bilinç oluşturmak. Aynı projenin içerisinde iki kazanım hedefliyoruz.”

“Atık yağ toplama kampanyası, su günü etkinliği, öğrencilere yurt dışından bir uzman gelerek 5 gün süren bir eğitim verecek. Sonrasında İtalya Milano’ya 6 öğrencimizi götüreceğiz. Orada yine su konusu ile ilgili eğitim alacaklar. Su ile ilgili bu çalışmalar yürürken dijital ortamda oyunlaştırma etkinlikleri kapsamında iki konuyu birbirine bağlayacağız. Dijital oyun kullanırken içerikleri suya dayalı olacak. En başta öğretmenler yurt dışında bu konu ile ilgili eğitim alacaklar. Orada işbaşı gözlem yapacaklar. Biz öğretmenler olarak içerik geliştireceğiz. Web2 denilen araçlar var. Bunlarla oyun tasarlanabiliyor. Derslerin kazanımları ile ilgili oyun tasarlayacağız. Eğitsel oyunlar tasarlayacağız. 31 Aralık 2021’de başlayan projemiz 31 Aralık 2022’de bitecek.”

“Amacımız öğretmenlerin ve öğrencilerin dijital dünyaya oyunu da dahil ederek öğrenmelerini geliştirmek. Burada öğretmenlerde eğitim alacak. Aldığı eğitimle birlikte öğrencilere eğitim verecek. Dijitalliği eğitime entegre ederek kullanılabilir hale getirecek. Projenin içinde suya dikkat çekmek istiyoruz. Azalan su kaynakları hakkında farkındalık oluşturup yeterli bir düzeyde kullanılmasını sağlamak istiyoruz.”

Proje kapsamında neler yaptıklarını anlatan Altıntaş, “1 litre yağ 1 milyon litre temiz suyu kirletebiliyor. Bu nedenle okulumuzda atık yağ topluyoruz. Su gününde resim yarışmaları düzenledik. Su ile ilgili deneyler yapıyoruz. Web2 araçlarını kullanıyoruz. Çocukları bu konuda daha yetkin bir hale getirmeyi hedefliyoruz. Su ile ilgili çeşitli bilgi yarışmaları yapıyoruz. Bu kadar dijitali kullanırken internetin faydalı kısmına dikkat çekiyoruz. Zararlı kısımlarından uzaklaşarak verimli olarak interneti kullandırmayı amaçlıyoruz. Bu konuda çocuklara güvenli internet kullanımı ile ilgili seminerler veriyoruz. Velilere de ulaşıyoruz. Çeşitli akıl ve zeka oyunları ile bu yaptığımız etkinlikleri de oyunlaştırarak çocukların eğlenceli vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Ege Üniversitesi ile ortak çalıştığımız bir süreç olacak. Üniversite bu konuda bize bir uzman atadı. Bize eğitim ve uzman desteği sağlayacaklar. Öğretmenlerimiz İtalya’da 3 gün sürecek işbaşı eğitimini alacak. Bir uzman İtalya’dan gelip çocuklara eğitim verecek. 6 öğrencimiz de İtalya’ya gidecek. Çocukların farklı bir ülke görmesi, farklı bir dilde konuşması, kendini ifade etmesi, farklı kültürlere açık olması ve öğrencilerimizin öğrendiklerini pekiştirici etkinliklere katılmasını amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.