banner24
banner25

İzmir’in deprem kataloğu çalışması Altın Çekiç Araştırma Makalesi ödülü aldı.

İzmir’in deprem kataloğu çalışması Altın Çekiç Araştırma Makalesi ödülü aldı.

12 Nisan 2022 Salı 16:45
İzmir’in deprem kataloğu çalışması Altın Çekiç Araştırma Makalesi ödülü aldı.
JEOLOJİ Mühendisleri Odası Tarafından düzenlenen 74. Türkiye Jeoloji Kurultayında Altın Çekiç Araştırma Makalesi ödülü İzmir’in tarihsel deprem kataloğu makalesine verildi.
TÜBİTAK projesince desteklenen ve Doktora tezi kapsamında yapılan çalışmada iz mirde milattan önce 2000’li yıllardan günümüze kadar yaşanmış depremlere ait tüm verilere ait bir katalog oluşturulmuş, tarihsel depremlerin şiddet değerlerinden büyüklük değerleri bulunmuş ve milattan sonra 1688 ile 178 depremlerine ait şiddet haritaları üretilmiştir.
Bu verilere göre, İzmir’de Tarihsel dönemlerde 7.1 büyüklüğüne varan depremlerin olduğu, bu depremlerde X (ON) Şiddetine varan depremlerin geliştiği ve bu depremlerde İzmir iç körfezindeki antik donem yerleşimlerinde önemli oranda can ve mal kayıplarının olduğu ortaya konmuştur. Ödül alan makale Dokuz Eylül Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bolumu Öğretim Üyesi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir yürütücülüğünde yapılan TUBİTAK projesi ve danışmanlığını yaptığı Çiğdem Tepe’nin Doktora tezi kapsamında hazırlanmıştır.
Ödül, Ankara MTA genel Müdürlüğünde düzenlenen 74. Türkiye jeoloji kurultayında verildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.