banner24
banner25

Elazığ’ın Yöresel Ürünlerine İzmir’de yoğun ilgi

EGEELFED ( Ege Elazığ Dernekler Federasyonu ) öncülüğünde İzmir’de, 05- 08 Kasım tarihleri arasında Elazığ yöresel ürünler ve lezzet günleri fuarı başladı.

Elazığ’ın Yöresel Ürünlerine İzmir’de yoğun ilgi

EGEELFED ( Ege Elazığ Dernekler Federasyonu ) öncülüğünde İzmir’de, 05- 08 Kasım tarihleri arasında Elazığ yöresel ürünler ve lezzet günleri fuarı başladı.

07 Kasım 2021 Pazar 20:30
Elazığ’ın Yöresel Ürünlerine İzmir’de yoğun ilgi
İzmir Karşıyaka Bostanlı pazaryerinde Elazığ’ın Yöresel Ürünleri Tanıtımı saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

İzmir’de Elazığ Yöresel Ürünler ve Lezzet Günleri festivaline daha ilk günden yogun ilgi gösterildi.

“MEMLEKETİMİZ DOĞASI, TARİHİ VE MUTFAĞI İLE BİATTIR”

Düzenlenen etkinlikte konuşan EGEELFED ( Ege Elazığ Dernekler Federasyonu ) Başkanı Nejat AK, “ Düzenlemiş olduğumuz Elazığ yöresel fuarı, dolayısıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Aziz memleketimizin, doğasından tarihine, tarımından mutfağına kadar bir çok özelliği ile bir biattır. Kurucu derneklerimiz ile federasyonumuz ve şahsım Elazığımızın geçmişten gelen kültürel mirasını bu gibi etkinliklerle taşımaktan onur duymaktayız. Kentlerin ülkelerin gelişiminde, ürünlerini dünya pazarlamasının enzem olduğu, günümüzde orjiğinden, Keban biberimiz, pestiline, leblebisinden badem şekerine, içli köftesinden, üzümüne bir çok farklı ürünleri ile ünlü olduğu aynı zamanda da hepsinin tescilinin yapıldığı ürünler olarakta markalaşmak üzeredir. Katılımızdan ve desteklerinizden dolayı emeği geçen herkese hemşerilerimiz adına teşekkür ederim hoşgeldiniz” dedi.

“ORJİK VE PESTİLLE BÜYÜDÜM”

Ben de Pertek’liyim diyerek sözlerine devam eden İzmir Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “ Değerli hemşerilerim ve İzmirliler fuarımıza hoş geldiniz. Fauarımız hayırlı uğurlu olsun. Elazığlı olduğum için orjik, peynirli ekmek, ve diğer ürünlerimizi, tatmış ve bunlarla büyümüş olarak, ürünlerimizi İzmir’e getirdiğiniz için teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun Başarılar diliyorum dedi.

“ELAZIĞLILARI AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “ Karşıyakamızda Elazığlıları ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İlçemizde sergilenen Elazığ yöresel ürünlerini tüm İzmir ve Karşıyakalıları bekliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.


İzmir Karşıyaka Belediyesi’nin katkılarıyla 5 ve 8 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuar, Bostanlı Pazar yerinde ziyaretçilerin akınına uğradı. İzmir’de yaşayan Elazığlılar ve Karşıyaka ilçesi halkı hem halay çekti hem de alışverişini sürdürdü.


Elazığ Yöresel Ürünler ve Lezzet Günleri kapsamında Elazığ’ın Çedene Kahvesi, Ağın Leblebisi, Orçik şekeri, Dutu, Öküzgözü üzümü, peynir çeşitleri ve diğer Elazığ ürünleri İzmirlilere tanıtıldı. Ayrıca Elazığ’ın mutfağında yer alan onlarca farklı yemek tarifinin bazılarına da yer verilen fuar günlerinde, Elazığ’dan gelen firmalarda kendi yöresel ürün ve yemekleri ile etkinliğe renk kattılar.

Düzenlenen fuara AK Parti Elzığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Mustafa Gül, Prof. Dr. Bilal Çoban, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Elazığspor eski Başkanı Necati Erdem, Mehmet Demirbağ, İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği eski Başkanı Enver Ulucan ve yeni Dernek Başkanı Ufuk Öztürk ile vatandaşlar katıldı.

Elazığ Yöresel Ürünler ve Lezzet Günleri fuarın misafirlerine 10.00 – 21.00 saatleri arasında açık olacak.
Anahtar Kelimeler:
IzmirElazığEGEELFED
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.