banner24
banner25

Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu iftarda buluştu

Ege’de yer alan 45 derneğin bir araya gelmesiyle oluşan Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu (EGE ERFED) Bayraklı Havuz Düğün Salonu’nda iftar düzenledi.

Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu iftarda buluştu

Ege’de yer alan 45 derneğin bir araya gelmesiyle oluşan Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu (EGE ERFED) Bayraklı Havuz Düğün Salonu’nda iftar düzenledi.

27 Nisan 2022 Çarşamba 14:14
Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu iftarda buluştu

İftara çok sayıda davetli katılırken İzmir İl Müftüsü Salih Sezik dualar okudu. Harun Atmaca’da okuduğu ilahilerle geceye renk kattı. İftarın ardından Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Zakir Salmanoğlu ve AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar konuşma yaptı. Salmanoğlu yaptığı konuşmada ramazan boyunca sosyal yardımlar çerçevesinde yüzlerce aileye yardım kolisi dağıttıklarını ve 1001 aileye de alışveriş kartı verdiklerini söyledi.


Bayraklı’da gerçekleşen iftara AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, İl Müftüsü Salih Sezik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akar, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İyi Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Erduran, İzmir Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Kenan Kırkpınar, Eshot Genel Müdür Yardımcısı Kerim Özer, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Kandil, MHP İl Başkan Yardımcısı Sabri Çoruh, AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat, AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, Saadet Partisi Çiğli İlçe Başkanı Muhsin Gircude, Kars-Ardahan-Iğdır Dernek Başkanı Şentürk Apaydın ve çok sayıda sivil toplum temsilcisi katıldı.
Zakir Salmanoğlu yaptığı konuşmada, “Dadaş, zaman ve ortama göre renk değiştirmeyen, ilkelerinden ve kişiliğinden taviz vermeyen karakter timsali olan kişidir. Dadaş, güçsüzlerin, yoksulların, kimsesizlerin hak ve hukukunu kendi hak ve hukukundan daha çok koruyan insani ve evrensel değerlerin bilincinde olan kişidir. Dadaşlık bir ahlak meselesidir. Dadaş demek insanı kamil formatında insan demektir. Dadaşlık Erzurumlulara ait bir sıfattır. Dadaşlık rastgele kazanılmış bir unvan değildir. Kısacası dadaş, yardımseverliği ve fedakarlığı ilke edinmiş özü sözü bir kişidir. Bu sıraladığım karakterleri titiz bir kıskançlıkla muhafaza edebilen her Erzurumlu dadaştır. Erzurumluluk erdemliktir, cesarettir, mertliktir, sadakattır, vefadır, mükemmel ahlaktır. Federasyon olarak sosyal yardımlaşma anlamında mübarek ramazan ayını dolu yaşatmaya ve yaşamaya çalıştık. Hemen hemen her gün derneklerimizin organize ettiği iftar programlarına katıldım. Kıymetli dernek başkan ve yöneticilerimiz iftar programlarıyla da yetinmedi. Kendi imkanlarıyla temin ettikleri yüzlerce yardım paketini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdılar. Allah hepsinden razı olsun. Yönetim ve yürütme kurulu üyelerimizin özverili çalışmaları sonucunda değerli iş insanlarımızın katkılarıyla hedeflemiş olduğumuz 1001 adet alışveriş kartını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmış olmamızın huzurunu ve mutluluğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Böyle bir muhteşem bir birliktelik sağlanmışken federasyonumuza üye 45 derneğimizin fedakar başkanları, yöneticileri, üyeleri, federasyonumuzun yönetim ve yürütme kurulu üyeleri çok ciddi bir samimiyet içinde tam da bir dadaş gibi birlik olup omuz omuza vermişken bize durmak yakışmaz. Durmayacağız, yapılacak çok iş var. Yapacağız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.