banner24
banner25

Darbukayı şova dönüştüren adam: İsmet Çakmak

Darbukayı şova dönüştüren adam: İsmet Çakmak

31 Mayıs 2023 Çarşamba 17:21
Darbukayı şova dönüştüren adam: İsmet Çakmak

23 yıldır darbuka çalan müzisyen İsmet Çakmak, hem ritimleri hemde sahnedeki görsel şovları ile dikkat çekiyor. Çocukken harçlıkları ile ilk darbukasını alan Çakmak, çocukluğunda en çok televizyondaki müzisyenleri izlemeyi sevdiğini söyledi. Solo performansları ile darbuka konusunda profesyonelleşen Çakmak, giydiği kendi tasarımı olan kıyafetleri ile de müzikseverlere renkli görüntüler sunuyor. Özel gecelerin ve mekanların aranan ismi haline gelen Çakmak, sahneler için yepyeni şovlar hazırlıyor.

Müzisyen İsmet Çakmak, “Henüz 10 yaşındayken heyecanla İbo Show’daki müzisyenleri izlemek için akşam olmasını beklerdim. Müziğe başlayınca orada çalanlarla tanıştım. Benim için çok farklı bir duyguydu. Canlı müzik yapmaya başladım. Sonra düğünlerde çalmaya başladım. 12-13 yaşında bu işten para kazanmaya başladım. İlk başta kendi kendime çalışarak çalmayı öğrendim.

İlk darbukayı nasıl aldığını anlatan Çakmak, “Berber çırağı iken para biriktirip ilk darbukamı Basmane’den aldım. İlk dersleri mahalledeki bir komşumuzdan aldım. Daha sonra TRT Gençlik Korosu’nu kazandım. Yıllarca canlı müzik yaptım. Bu arada eğitim hayatıma devam ettim. Lisede aşçılık okudum. Yemek yemeyi çok seviyorum. Okul hayatım boyunca tüm gösterilerde ben darbuka çalıyordum. Okulda çalarken Emel Sayın ve Selami Şahin gibi büyük ustaların arkasında çaldım. Onlarla çaldığımı televizyonda gördükleri için okul hayatım çok renkli geçti diyebilirim. Okul bitince kısa süre Kıbrıs’ta mutfak bölümünde çalıştım. Ege Üniversitesi Konservatuvarı’nda Türk Müziği eğitimi aldım. Bir gün İzmir’de bir eğlence mekanının elektrikleri kesilince benim telefonum çaldı. Kesinti nedeniyle biz o gece darbuka şov yaptık. O günden bugüne darbuka şova devam ediyorum.”

Sahne kıyafetleri ile ilgili bilgi veren Çakmak, “Ben mesleğime yatırım yapıyorum. Sürekli nasıl kendimi geliştirebilirim diye kafa yoruyorum. İzmir dışında başka illerden de mekanlarda ve özel gecelerde çalıyorum. Darbuka çalarken giydiğim kıyafetlere de ayrıca özen gösteriyorum. Gittiğimiz yerler hep elit ve özel yerler olduğu için o gecelere özel ceketler diktirdim. Renkli ceketlerle darbuka çalıyorum. Çok dikkat çekiyor. Cep telefonundan kumanda edilen ışıklı bir ceketim de var. Bu şovların üzerine sürekli eklemeye özen gösteriyorum. Bir ceketim ise 2500’den fazla aynadan oluşuyor. Şov işimizin bir parçası aslında. Ayrıca yine ses getirecek özel bir şov için çalışmalarımı sürdürüyorum. Değişik ülkelerde darbuka çalacağım. Dünyadaki sembol mekanların önünde darbukamla sanatımı icra edeceğim.”

Anahtar Kelimeler:
İsmet ÇakmakDarbuka Şov
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.