banner24
banner25

Alaçatı’nın yeni lezzet mekanı: Hürmüz

Nisan ayında Alaçatı’da hizmete giren Hürmüz Ocakbaşı Restoran, kırmızı et ağırlıklı menüsüyle dikkat çekiyor.

Alaçatı’nın yeni lezzet mekanı: Hürmüz

Nisan ayında Alaçatı’da hizmete giren Hürmüz Ocakbaşı Restoran, kırmızı et ağırlıklı menüsüyle dikkat çekiyor.

11 Mayıs 2023 Perşembe 09:08
Alaçatı’nın yeni lezzet mekanı: Hürmüz

Alaçatı’yı ziyaret edeceklere lezzetli alternatifler sunan mekanda ocakbaşı atmosferinde keyifli bir yemek deneyimi misafirlerini bekliyor. Restoranın etleri ise Diyarbakır’dan getiriliyor.

Hürmüz Ocakbaşı Restoran İşletmecisi Şeref Yumruk, “Arkeoloğum. 48 yaşındayım. Evli 2 çocuk babasıyım. Çocukluktan itibaren (babamın ticaretle uğraşması sebebiyle) ticaretle tanıştım. Lise ve üniversite yılllarında ticaretle uğraşmaya devam ettim. 2012 yılında Diyarbakır’da yıkılmaya yüz tutmuş tarihi bir Diyarbakır Evi’ni restore ederek Kahvaltı ve Kafe olarak işletmeye başladık. Daha sonra Alaçatı ziyaretlerimde Alaçatı’da kırmızı et yemekleri ile ilgili eksiklik tespit ettik. Özellikle bir ocakbaşının olmaması, her yıl milyonlarca turist çeken bir turizm şehri için büyük eksiklikti. Araya pandeminin girmesi ve bazı özel sebeplerden dolayı önceki yıllarda açmayı planladığımız Ocakbaşını ancak bu yıl hizmete açabildik. Yılbaşında 4 ortaklı Hürmüz Limited Şirketini kurarak faaliyete başladık. Hürmüz Ocakbaşı Restoranı 15.03.2023 tarihinde Alaçatı’da tanınan bilinen tanıdıklarımızı tadım programımıza davet ederek startı verdik. Bu tadım etkinliğimizi iki defa gerçekleştirdik. Asıl faaliyete başlamamız Nisan ayının ilk haftasıdır.”

KIRMIZI ET AĞIRLIKLI MENÜ

Restoranın menüsü hakkında bilgi veren Yumruk, “Menümüzde genellikle kırmızı et ağırlıklı kuzu eti; kemikli kuşbaşı, kuşbaşı, ciğer şiş, adana kebap. Dana eti: Hürmüz Sarma, Ciğer Sarma. Tavuk Eti : Tavuk Kanat ve Tavuk Şiş. Bunların yanı sıra Kendi suyunda pişirdiğimiz Paça Çorbası ve Kemik suyuda pişirdiğimiz mercimek çorbamız menümüzün başlıca ürünleridir. Her yemeğin yanında ücretsiz olarak; Kıtır Ekmek, Ezme Salatası, Çoban Salatası, Köz Soğan, salçalı Soğan Salatası ve Çiğ Köfte verilmektedir. Ayrıca mezelerimizi de özenle hazırlamaktayız.”

ETLER DİYARBAKIR’DAN

“Menümüzde en çok tercih edilen ürünler tamamı diyebilirim. Çünkü Kırmızı Etlerimizi Diyarbakır’dan soğuk zincirle getirmekteyiz. Ama özellikle çok tüketilen diye ayrım yapmak gerekirse kemikli Kuşbaşı, Ciğer ve Hürmüz Sarma en çok tercih edilen yemeklerimiz olarak ön plana çıkıyor. Tabi bunların yanında Paça Çorbamızda kendinden çokça söz ettirmekte.”

Hedeflerinde yeni şubeler açmak olduğunu anlatan Yumruk, “Şimdilik tek şubeyiz. Tabii ki hedefimiz kaliteli sunumlarla yeni şubeler açmak. Bunun içinde çalışmalarımızı yapacağız. şimdilik tek şube ile devam etmekteyiz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
HürmüzAlaçatı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.