banner24
banner25

"Yapay Zeka Kontrolsüz İlerliyor"

Teknolojideki baş döndürücü ilerlemeler ile birlikte yapay zeka da hayatımıza girmeye devam ediyor. Yapay zekanın kontrolsüz olarak ilerlemesine dikkat çeken ve insanları Mars'a götürme projesiyle tanınan Elon Musk, yapay zekanın hızlı ve kontrolsüz ilerleyişinden endişeli.

"Yapay Zeka Kontrolsüz İlerliyor"

Teknolojideki baş döndürücü ilerlemeler ile birlikte yapay zeka da hayatımıza girmeye devam ediyor. Yapay zekanın kontrolsüz olarak ilerlemesine dikkat çeken ve insanları Mars'a götürme projesiyle tanınan Elon Musk, yapay zekanın hızlı ve kontrolsüz ilerleyişinden endişeli.

17 Temmuz 2017 Pazartesi 21:21
"Yapay Zeka Kontrolsüz İlerliyor"

Teknolojideki baş döndürücü ilerlemeler ile birlikte yapay zeka da hayatımıza girmeye devam ediyor. Yapay zekanın kontrolsüz olarak ilerlemesine dikkat çeken ve insanları Mars'a götürme projesiyle tanınan Elon Musk, yapay zekanın hızlı ve kontrolsüz ilerleyişinden endişeli. İnsanları uzaya taşımak amacıyla SpaceX şirketini, kuran ve bu amaç için uzay araçları geliştiren Musk, insanları daha önce de yapay zekanın kontrolsüz ilerleyişine karşı uyarmıştı. Elon Musk, geçtiğimiz gün bir toplantıda yaptığı konuşmada, yapay zekayı, 'medeniyetin karşı karşıya olduğu en büyük risk' olarak tanımladı.

Yapay zeka konusuyla ilgili geriye dönük düzenlemelerde bulunmaktan ziyade, önleyici adımlar atmak gerektiğini dile getiren Musk, "İnsanlar sokaklarda insan öldüren robotların dolaştığını görmeye başlamadan önce bu sorunun farkına varamayacak. Çünkü şu anda her şey çok uçuk bir fikirmiş gibi görünüyor. Yapay zeka, tepki ile değil önleyici düzenlemeler ile kontrol altına alınması gereken ender durumlardan biri. Çünkü tepki vermek istediğimizde artık çok geç olacağı düşüncesindeyim." dedi.

Genelde önce bazı kötü şeyler yaşanır, toplum buna tepki gösterir ve bundan yıllar sonra bir düzenleyici kurum o endüstri için bir düzenleme getirir.” diyen Musk “Bu işlemler çok uzun sürüyor. Geçmişte bu durum kötüydü ancak medeniyete karşı temel bir risk de söz konusu değildi. Yapay zeka insan medeniyetinin varlığına karşı temel bir risk taşıyor.” şeklinde konuştu.

YAPAY ZEKA ENDİŞESİNİ YILLARDIR DİLE GETİRİYOR

Yapay zekayla ilgili duyduğu endişeyi yıllardır dile getiren Elon Musk, bunun yanında insan beynini bilgisayar yazılımlarına bağlayabilecek bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

Ünlü teknoloji girişimcisi, kızıl gezegen Mars'ta insan kolonisi kurma hedefinin nedenlerinden birinin de muhtemel bir yapay zeka ayaklanmasına karşı bir yedekleme planı oluşturmak olduğunu dile getiriyor. Musk, bu konudaki endişelerini geçmişte de dile getirmişti. Musk'un bu kez ABD eyalet yöneticilerinin önünde bu konuyu dile getirmesi daha etkili bir sonuç yarattı.

Musk, "Önce konu hakkında mümkün olduğu kadar fazla şey öğrenerek, sorunların doğasını anlamamız gerekli" dedi. Musk, yapay zekanın geçtiğimiz yıl Go adlı oyunda insanları yenmesini örnek göstererek bu durumun geçmişte neredeyse imkansız olarak görüldüğünü hatırlattı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.