banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Skype'den Mobil Hayata Muhteşem Dönüş

İnternet üzerinden ücretsiz olarak yapılan sesli, görüntülü konuşma ve mesajlaşma uygulamalarının ilkleri arasında yer alan Skype, tarihindeki en büyük güncellemeye gitti.

Skype'den Mobil Hayata Muhteşem Dönüş

İnternet üzerinden ücretsiz olarak yapılan sesli, görüntülü konuşma ve mesajlaşma uygulamalarının ilkleri arasında yer alan Skype, tarihindeki en büyük güncellemeye gitti.

01 Haziran 2017 Perşembe 22:02
Skype'den Mobil Hayata Muhteşem Dönüş

İnternet üzerinden ücretsiz olarak yapılan sesli, görüntülü konuşma ve mesajlaşma uygulamalarının ilkleri arasında yer alan Skype, tarihindeki en büyük güncellemeye gitti. Skype böylece sosyal platformlarda yaşanan yeni teknolojik gelişmelere ayak uydurmayı hedefliyor. Bu amaçla Skype tasarımını baştan sona değiştirdi.

Skype'nin tarihinde en büyük güncelleme olacak çalışma için örnek aldığı uygulamaysa, özellikle gençler tarafından çok tutulan Snapchat oldu.

Bilgisayar devi Microsoft'a ait olan Skype, yenilenen tasarımıyla mobil uygulamasına 'highlights' (öne çıkanlar) bölümü de ekledi.

Bu sayede kullanıcılar, listelerinde bulunan kişiler ile anlık olarak video veya fotoğraflar paylaşabiliyor. Skype'ye eklenen bu özellik, anlık mesajlaşma uygulaması Snapchat'in 'Hikayeler' (Stories) özelliğinin bir kopyası görünümünde.

Snapchat'ın son derece popüler olması sonrası, Instagram ve Facebook Messenger de benzer özellikler taşıyan uygulamaları kullanıma sunmuştu.

ANDROİD'DE KULLANILMAYA BAŞLANDI

Skype tarafından yapılan büyük güncelleme, Android işletim sistemine sahip olan cihazlarda kullanılmaya başlandı. Güncellemenin kısa süre içinde IOS işletim sistemlerine ve masa üstü bilgisayarlarda da kullanılacağı belirtildi.

11 YILDAKİ EN BÜYÜK GÜNCELLEME

'Öne çıkanlar' özelliğiyle Skype'nin adeta yeniden hayata dönüşü gerçekleşti. Güncelleme ve tasarımdaki yenileme ile Skype kullanıcılarının uygulamayı hergün düzenli olarak kullanabilmesi amaçlanıyor.

Skype, 2006 yılında getirdiği görüntülü çağrı özelliği sonrası bugüne kadar bu denli geniş ve büyük bir güncelleme yapmamıştı. Bu güncelleme aynı zamanda, Microsoft şirketinin Skype'yi satın aldığı tarihten bu yana yapılan en kapsamlı ilk güncelleme oldu. Microsoft, Skype'yi 2011 yılında 8,5 milyar dolar ödeyerek satın almıştı.

MİLYONLARCA KULLANICISI VAR

Skype'nin dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olduğu belirtiliyor. Bunların yarısının Skype'yi mobil cihazlarıyla kullandığı biliniyor. Skype tarihindeki en büyük güncellemeyle, anlık hikayeler özelliğinin yanısıra, gurup mesajlaşma özelliğini de geliştirecek. Böylece kullanıcılar gönderecekleri mesajlara renkli fon, emoji ve gif ekleyebilecek.

Bunun yanısıra, Microsoft tarafından üretilen haber kişiselleştirme, görsel asistan gibi çeşitli 'botlar' da Skype'ye entegre edilecek.

Tüm bunlara ilaveten Skype görüntülü arama özelliğine de sadık kalacak. Bu özelliğe, kullanıcıların videolu çağrı sırasında fotoğraf, etiket ve emoji gönderebilmesi özelliği de eklenecek.

Skype'nin bir sonraki amacı ise kullanıcıların internetten birlikte film izleyerek, oyun oynamalarına imkan sağlamak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.