banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Samsung, En Yüksek Karını Açıklayacak

1938 yılında Lee Byung-Chul tarafından kurulan Güney Kore merkezli şirket kurulduğu günden bu yana en yüksek karını açıklamayı planlıyor.

Samsung, En Yüksek Karını Açıklayacak

1938 yılında Lee Byung-Chul tarafından kurulan Güney Kore merkezli şirket kurulduğu günden bu yana en yüksek karını açıklamayı planlıyor.

09 Temmuz 2017 Pazar 19:19
Samsung, En Yüksek Karını Açıklayacak

Samsung, kurulduğundan beri en yüksek karını açıklamayı bekliyor

1990’lı yıllarda atağa geçen şirket elektronik sektörünün en büyük yatırımcıları arasında yer alıyor. Telefon’un yanı sıra bilgisayar, beyaz eşya, kamera, uydu alıcısı gibi birçok üründe devleşen Güney Kore şirketi, bu yılın ikinci çeyreğinde en yüksek karını açıklamak üzere.

Samsung, Güney Kore’de 1938 yılında kuruldu. 1987 yılında vefat eden kurucu Lee Byung-Chull tarafından ticaret amaçlı kurulan Samsung, 1947 yılında merkezini Seul’e taşıyor. Kore savaşı nedeniyle Seul’den ayrılan Lee, yün fabrikası, şeker rafinerisi gibi birçok sektörde faaliyet gösterip başarılı oluyor.

1960’lı yılların sonlarına doğru elektronik sektörüne yönelen şirketin ilk ürettikleri ise siyah beyaz bir televizyon oluyor. 1995 yılında şirket dünyanın ilk LCD ekranını üretiyor.

2012’nin ilk çeyreğinde Samsung, 1998 yılından itibaren Pazar lideri olan Nokia’yı geride bıraktı.

Başarılarla dolu geçmişiyle Samsung, 2017’nin ikinci çeyreğinde tarihinin en iyi dönemi olduğuna inanıyor. 52 Milyar Dolar faaliyet gelirinin yanı sıra 12,1 Milyar Dolar kar elde etmeyi planlıyor. Bu rakamların Apple’ın beklentisinden daha yüksek olduğu ifade ediliyor.

Şirket daha önce 2013 yılının 3. çeyreğinde 8,8 Milyar Dolar ile en yüksek kar olarak açıklamıştı.

Apple’ın 44,9 Milyar Dolar gelir ve 10,49 Milyar Dolar kar açıklaması bekleniyor. Samsung, Güney Kore’deki çip işine 18 Milyar Dolar yatırım yaparak liderliğini güçlendirmeyi hedeflediğini duyurmuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.