banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Juno Jüpiter'in Muhteşem Renklerini Fotoğrafladı

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'nce (NASA), Jüpiter'i fotoğraflamak ve dev gezegenle ilgili bilgi toplamak üzere 2011 yılında uzaya gönderilen ve 2016'da Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeni olan Jüpiter'e ulaşan Juno Uzay Aracı, geçtiğimiz gün Jüpiter'den Dünyaya bir fotoğraf daha gönderdi.

Juno Jüpiter'in Muhteşem Renklerini Fotoğrafladı

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'nce (NASA), Jüpiter'i fotoğraflamak ve dev gezegenle ilgili bilgi toplamak üzere 2011 yılında uzaya gönderilen ve 2016'da Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeni olan Jüpiter'e ulaşan Juno Uzay Aracı, geçtiğimiz gün Jüpiter'den Dünyaya bir fotoğraf daha gönderdi.

24 Haziran 2017 Cumartesi 19:41
Juno Jüpiter'in Muhteşem Renklerini Fotoğrafladı

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'nce (NASA), Jüpiter'i fotoğraflamak ve dev gezegenle ilgili bilgi toplamak üzere 2011 yılında uzaya gönderilen ve 2016'da Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeni olan Jüpiter'e ulaşan Juno Uzay Aracı, geçtiğimiz gün Jüpiter'den Dünyaya bir fotoğraf daha gönderdi. Juno'nun gönderdiği fotoğrafta, Jüpiter'in fırtınalı atmosferik renkli bulutları gözler önüne seriliyor.

NASA tarafından Jüpiter görevi ile uzaya gönderilen Juno Uzay Aracı, Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeni olan Jüpiter'den Dünyaya muhteşem foroğraflar göndermeye devam ediyor.

JUNO'DAN GELEN SON FOTOĞRAF

Juno Uzay Aracı, Jüpiter'den görüntülediği son fotoğrafı Dünyaya gönderdi.

Uzay Aracı Juno'da bulunan 'JunoCam' tarafından elde edilen görüntü, NASA'nın Juno Uzay Aracı'nın Jüpiter'den uzaklaşarak gezegenin yedinci yakın geçişini izlediği sırada kaydedildi. Juno'nun elde ettiği fotoğraf, 65.9 derece güney enlemi ile dev gezegenin güney kutup bölgesini güzel bir şekilde gösteriyor.

Fotoğrafı inceleyen NASA uzmanları, bu görüntünün, renk farklılıklarını artırmak için işlenmiş, Jüpiter'in fırtınalı ortamında inanılmaz çeşitliliği gösterdiğini belirtiyor. NASA uzmanları, bu fotoğraf ile elde edilen sonucun, canlı renk, netlik ve kontrasta sahip gerçeküstü bir dünya olduğu görüşünde. "İnci Sicim" olarak bilinen beyaz oval fırtınaların dördüncüsü görüntünün üst kısmının yakınında görülebiliyor. Fotoğrafta, bir turuncu renkli fırtına kemer bölgesi sınırında görülürken, diğer fırtınalar da krem ​​renginde görülüyor.

JUNO 2011'DE FIRLATILDI

Juno Uzay Aracı, NASA tarafından 5 Ağustos 2011'de Florida'nın Cape Canaveral kentinden bir Atlas V-551 roketi ile fırlatıldı. Juno, Temmuz 2016'da Jüpiter'e ulaştı. Uzay aracı, Jupiter'i 32 kez yörüngede gezerek, gezegenin 3 bin kilometre üzerinde kayarak yaklaşık bir yıldır Jüpiter çevresinde dolaşıyor.

Juno, Jüpiter'in yüksek ışınlı bölgelerinin çoğundan kaçınan oldukça eliptik bir kutupsal yörüngede dönen güneş enerjili bir uzay aracını kullanıyor.

Juno'nun bilimsel yükü şunları içeriyor:

Yerçekimi / radyo bilim sistemi (Gravity Science)

Atmosferik sondaj ve kompozisyon için altı dalga boylu mikrodalga radyometre (MWR)

Bir vektör manyetometre (MAG)

Plazma ve enerjik parçacık dedektörleri (JADE ve JEDI)

Bir radyo / plazma dalgası deneyi (Dalgalar)

Bir ultraviyole görüntüleyici / spektrometre (UVS)

Kızılötesi görüntüleyici / spektrometre (JIRAM)

Uzay aracı ayrıca, JunoCam adı verilen ve Jüpiter'in direklerine ilişkin ilk detaylı görünümü halka sunmak için bir renkli kamera da taşıyor.

JUNO, GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞIYOR

Jüpiter'in yörüngesi, Güneş'ten Dünya'nın beş misli daha uzağında bulunuyor ve bu nedenle dev gezegen Dünya'dan 25 kat daha az güneş ışığı alıyor. Juno, NASA tarafından güneşten bu kadar uzakta çalışmak üzere tasarlanan ilk güneş enerjili uzay aracı oldu ve böylece yeterli güç üretmek için gerekli olan güneş panellerinin yüzey alanı oldukça büyük. Üç güneş paneli, Juno'nun altıgen gövdesinden dışarıya uzanarak 20 metreye kadar uzanıyor.

Son Güncelleme: 24.06.2017 19:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.