banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Dünyanın İlk 'Gerilebilen' Ekranı

Teknoloji devi Samsung Display, en son ve en yeni ekran modellerini SID 2017 organizasyonunda kamuoyuna göstermeye hazırlanıyor.

Dünyanın İlk 'Gerilebilen' Ekranı

Teknoloji devi Samsung Display, en son ve en yeni ekran modellerini SID 2017 organizasyonunda kamuoyuna göstermeye hazırlanıyor.

22 Mayıs 2017 Pazartesi 22:09
Dünyanın İlk 'Gerilebilen' Ekranı

Teknoloji devi Samsung Display, en son ve en yeni ekran modellerini SID 2017 organizasyonunda kamuoyuna göstermeye hazırlanıyor. Ekranlar arasında en dikkat çekeni ise dünyanın ilk gerilebilir OLED ekran tekolojisi oldu. Son dönemde Samsung telefonlar, Samsung televizyonlar ve Samsung beyaz eşya ile dikkat çekmeye devam eden şirket, ekran tekonojisinde devrim niteliğinde bir adım daha atıyor.

BU EKRAN DÜNYANIN İLK GERİLEBİLİR EKRANI

Dünyanın teknolojik ürünler alanında önde gelen şirketlerinden biri olan Samsung, ekran üretiminde de oldukça iddialı. Samsung'un ekran üretimi yapan alt kuruluşu olan Samsung Display, geliştirdiği son ekran teknolojisi ile çok konuşulacak. Samsung Display, dünyanın ilk gerilebilir ekranını geliştirdi. Geliştirilen yeni ekranların tanıtımı, bu hafta ABD'nin Los Angeles kentinde düzenlenecek olan Society for Information Display 2017 (SID 2017) etkinliğinde yapılacak.

YEPYENİ EKRAN TEKNOLOJİSİ

Samsung Display tarafından geliştirilen son teknolojik ekran, dünyanın ilk gerilebilir ekranı olma özelliği taşıyor. Yeni gerilebilir OLED ekranlar, her iki yöne de bükülebiliyor. Bu özelliği ile de ekran tamamen eşsiz. Bu ekran panelleri, daha önce tanıtımı yapılan ve sadece tek bir yönde bükülebilen esnetilebilir panellerden daha farklı ve daha özellikli.

OLED EKRAN TEKNOLOJİSİ

Teknoloji uzmanları, gerilebilir OLED ekranların, bu pazardaki diğer ekran türlerine nazaran çok daha gelişmiş bir teknolojiye sahip olduğu görüşünde. Bu anlamda da yeni geliştirilen ekranların esnetilebilir teknolojide bulunan en iyi ürün olduğu belirtiliyor.

BU EKRANLAR 12 MİLİMETREYE KADAR GERİLEBİLİYOR

Samsung Display, baskı uygulandığı anda dahi yüksek çözünürlük seviyesini kaybetmeden gerilebilen OLED ekranların, 12 milimetre'ye kadar gerilebileceğini açıkladı. Ekranın tanıtımı yapılacak olan versiyonlarının ise 9.1 inç olacağı açıklandı. Bu teknolojinin sağlayacağı pratik uygulamaları arasında Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazları olacak. Bu uygulamaların ne zaman hazır olacağı konusunda henüz açıklama yapılmadı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.