banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Çinli Şampiyon Yapay Zekâya Yenildi

Bilim insanları tarafından geliştirilen yapay zekâ 'AlphaGo' yazılımı, strateji oyunu Go'da Çinli şampiyon oyuncu Kı Cie'yi yenmeyi başardı.

Çinli Şampiyon Yapay Zekâya Yenildi

Bilim insanları tarafından geliştirilen yapay zekâ 'AlphaGo' yazılımı, strateji oyunu Go'da Çinli şampiyon oyuncu Kı Cie'yi yenmeyi başardı.

23 Mayıs 2017 Salı 22:30
Çinli Şampiyon Yapay Zekâya Yenildi

Bilim insanları tarafından geliştirilen yapay zekâ AlphaGo yazılımı, strateji oyunu Go'da Çinli şampiyon oyuncu Kı Cie'yi yenmeyi başardı.Stratejik yönetim içeren strateji oyunları artık yapay zekâlar tarafından başarıyla oynanıyor. Strateji geliştirme açısından da son derece başarılı olan yapay zekâ, çıktığı ilk oyunu kazandı.Yapay zeka filmleri'nde görmeye alıştığımız bilimsel atılımlar birer birer hayatımıza dahil oluyor. Başarılı yapay zeka uygulamaları ve yapay zeka örnekleri'nden biri de biri de AlphaGo oldu. Yapay zeka çalışmaları arasında öne çıkan AlphaGo, Çinli şampiyon oyuncuyu yenmeyi başardı.

YAPAY ZEKÂ ŞAMPİYONU YENDİ

Dünya teknoloji ve internet devi Google'a ait yapay zekâ şirketi olan DeepMind tarafından geliştirilen AlphaGo yazılımı, 'Veyçi' olarak da bilinen, 2 bin 500 yıllık strateji oyunu olan Go'da, Çinli şampiyon oyuncu Kı Cie'yi yendi. Ülkenin, Cıciang eyaletinde bulunan Vucın kasabasında 5 gün boyunca farklı oyuncularla karşı karşıya gelecek olan yapay zekâ AlphaGo, Çinli şampiyon oyuncu Kı Cie'yi ilk maçında yenerek ilk galibiyeti aldı.

YAPAY ZEKÂ YORULMA VE DUYGUSAL KARIŞIKLIK YAŞAMIYOR

Yapay zekâyı geliştiren DeepMind'in kurucusu olan Demis Hassabis, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şampiyon oyuncu Kı Cie'nin yapay zekâ AlphaGo'ya karşı cesurca savaşarak mükemmel bir oyun çıkarttığını ifade etti. Oyuncular ise yapay zekâ AlphaGo'nun, yüksek zihinsel aktivite gerektiren oyunda yorulma ve duygusal karışıklık gibi etkenlere maruz kalmaması nedeniyle avantajlı durumda olduğunu belirtiyor.

Çinli profesyonel Go oyuncusu Kı Cie, geçen yıl yapılan Dünya Açık Go Turnuvası'nda birinci olmuştu.

STRATEJİ OYUNU GO 2 BİN 500 YILLIK

Japonya, Güney Kore ve Çin gibi Asya ülkelerinde popüler bir strateji oyunu olan Go, uzun süredir yapay zekâ araştırmacılarının ilgisini çekiyor. Go, iki oyuncu tarafından 181 siyah ve 180 beyaz taş ile 19x19 karenin bulunduğu bir tahtada oynanıyor. Oyuncular, kendi taşları ile tahtada rakiplerinden daha fazla alan alarak, rakibinin taşlarını kendi taşları ile çevreleyip yemeyi hedefliyor.

Yapay zekâ AlphaGo, sonsuz hamle olasılıklarını daraltarak her hamlenin uzun vadeli sonuçlarını öngörebilme yeteneğine sahip.

Son Güncelleme: 23.05.2017 22:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.