banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Araçları Robot Valeler Park Edecek

Fransa'da geliştirilen teknoloji ile otoparka gelen araçları artık robotlar bir vale gibi park edecek.

Araçları Robot Valeler Park Edecek

Fransa'da geliştirilen teknoloji ile otoparka gelen araçları artık robotlar bir vale gibi park edecek.

25 Mayıs 2017 Perşembe 17:48
Araçları Robot Valeler Park Edecek

Fransa'da geliştirilen teknoloji ile otoparka gelen araçları artık robotlar bir vale gibi park edecek. Robotlar artık hayatımızın her alanında. Robot oyunlar, robot filmler, robot arabalar, robot polisler sonrası şimdi de robot otoparkçı valeler geliştirildi.

Fransız teknoloji şirketi Stanley Robotics, araçları kendisi park edecek yeni bir robot geliştirdi. Geliştirilen robot, otoparklarda park yeri aramak veya park yeri bulunduğunda ince rötuşlarla aracı park etme sorunu üzerinde uzman olarak programlandı. Geliştirilen teknolojiye göre otopark girişine giren sürücü aracını robota teslim edecek ve robot da aracı park edecek.

STAN ADLI ROBOT OTOPARKA GELEN ARAÇLARI PARK EDECEK

Fransız şirketinin geliştirdiği teknolojiye göre, geliştirilen yeni robot, büyük otoparkların girişine yerleştirilecek Stan isimli robot, aracınızı alıp en uygun yere götürerek park edecek. Yanlış park ve çok alan kaplama gibi sorunları ortadan kaldıracak robot, sürücüleri park yeri arama derdinden de kurtaracak.

STAN, ARAÇLA UYUMLU ÇALIŞACAK

Her çeşit araçla uyumlu olarak çalışabilen Stan isimli robot, aracın altına girerek tekerleği kelepçe sistemiyle kitliyor ve hidrolik sistemi sayesinde aracı kaldırıyor. Arabayı tamamen kaldırabildiği ve etrafında hareket ettirdiği için anahtara ihtiyaç duymayan Stan, aracı bulduğu uygun park yerine getirdiğinde aracı yere indiriyor ve kelepçeleri açarak aracı bırakıyor.

AVM VE HAVAALANLARINDA DA KULLANIMA SUNULACAK

Otopark sorununun en çok görüldüğü alışveriş merkezleri ve havaalanı gibi yerlerde kullanıma sunulması beklenen Stan isimli robot, Paris'teki Charles de Gaulle havaalanında çalışmaya başlarken kısa sürede de dünyaya yayılması bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.