banner24
banner25

Menderes'te AK Parti'den belediyeye rant çıkışı

AK Parti İlçe Başkanı Artcı'dan imar planı tepkisi "Dertleri halk değil rant!"

Menderes'te AK Parti'den belediyeye rant çıkışı

AK Parti İlçe Başkanı Artcı'dan imar planı tepkisi "Dertleri halk değil rant!"

21 Eylül 2021 Salı 09:33
Menderes'te AK Parti'den belediyeye rant çıkışı
AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes Belediyesi’nden gönderilen imar planlarını geri göndermesinin ardından açıklama yaptı. Artcı, “Menderes Belediyesini yönetenlerin derdinin halk değil rant olduğunu Büyükşehir’dekiler de gördü ve imar planlarına oy birliği ile ret verdi. Deprem sonrası mağdur olan vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek yerine, yandaşlarının yerlerini imara açmaya çalışanlar da böylece tespit edilmiştir.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes Belediyesi’nden kendisine gönderilen, 'GümüldürAtatürk-Fevzi Çakmak ve İnönü Mahallelerini' kapsayan imar planlarını inceledikten sonra ret etmesinin ardından, AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı açıklama yaptı. Artcı, Büyükşehir’de tüm ilçelerin bu konuda çalışmalarını değerlendiren İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun kararı oy birliğiyle aldığını söyledi. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’a en büyük tokadı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vurduğunu belirten Artcı, bu durumun Menderes halkı adına üzücü olduğunu ve ilçenin itibarının yerle bir edildiğini söyledi.

Artcı şunları söyledi: “30 Ekim’de yaşanan ve birçok insanımızı kaybettiğimiz İzmir depreminden ilçemiz de etkilenmişti. Merkez üssü Ege Denizi olan deprem Yunanistan'ın Sisam (Samos) Adasını’nın karşısında kalan Menderes’in adaya bakan yüzü Gümüldür-Özdere sahillerini etkiledi. Deprem sonrasında Gümüldür’deki mahallelerimizde 30’un üzerinde bina az hasarlılar dahil zarar gördü. Acil olarak 12 tanesi için yıkım kararı verildi. Şuanda boşaltılanlar, yıkılanlar ve enkazları kaldırılanlar var. Menderes’e bağlı yıllardır belde belediyesi olarak hizmet veren sahil kesimi Özdere ve Gümüldür Belediyeleri’nin İller Bankası aracılığıyla ya da kendi imkanlarıyla yaptıkları geçmiş dönemlere ilişkin imar planları var. Bu planlarda birçok sorun bulunuyor. Yapılan, inşa edilen ve ruhsat verilen bina katları, daire sayılarıyla ne yazık ki planlara göre kazanılmış haklar birbiriyle örtüşmüyor. O dönemin yerel idarecilerin zafiyetinden ve görmezlikten gelmesi nedeniyle bu günlere kadar gelen konu deprem sonrası sorunların çözümüne de engel oluyor." dedi.

Rant uğruna imara açıp zenginleşmeye çalışanlar yakalanmıştır

Başkan Artcı sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Büyük deprem sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde tüm siyasi partilerin oy birliğiyle kabul edilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da onay verdiği plan notları kararının ardından tüm ilçe belediyeleri görevlerini yapmıştır. Planlarda ‘korunacak alan’ olarak belirlenen sınırları çizen belediyelere meclislerinden karar alırken ne yazık ki Menderes Belediyesi hiçbir şey yapmamıştır. Her konuda olduğu gibi Büyükşehir meclis toplantılarını takip etmeyen, ilçemizin kritik konularında yerinde tavır göstermeyen Belediye Başkanı Mustafa Kayalar bu konuda arkadan dolanmayı tercih etmiştir. Menderes’te depremden etkilenen, evsiz kalan, zor şartlarda kendilerine barınma yeri bulmaya çalışan vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek yerine binlerce dönüm araziyi imara açacak planı Büyükşehir’den geçirmeye çalışmıştır. Siyasi yol arkadaşlarının arazilerini, onların akrabalarının yerlerini, ortak olduğu tarlaları rant uğruna imara açıp zenginleşmeye çalışanlar yakalanmıştır. Yaptığımız incelemede imara açılan yerlerin tapu kayıtlarında Kayalar’ın partisine mensup üye şahısların bulunması, yakın arkadaşları ve belediyede görev verdiği yöneticileri zenginleştirme çabası vicdanları yaralamıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan 1/100 bin ölçekli imar planları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1/25 bin ölçekli nazım imar planlarında “tarım alanı” olarak görünen mandalina bahçelerinin kirli eller vasıtasıyla ortadan kaldırılmaya çalışılmasının hesabı sandıkta Menderesliler tarafından sorulacaktır.”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.