banner24
banner25

'Malazgirt 1071' İzmir Galası Optimum'da yapıldı

Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferini anlatan "Malazgirt 1071" filminin İzmir Galası Optimum'da gerçekleşti.

'Malazgirt 1071' İzmir Galası Optimum'da yapıldı

Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferini anlatan "Malazgirt 1071" filminin İzmir Galası Optimum'da gerçekleşti.

21 Şubat 2022 Pazartesi 09:45
'Malazgirt 1071' İzmir Galası Optimum'da yapıldı
Optimum Alışveriş Merkezi sahnesini dolduran sinemaseverler filmin yapımcı, yönetmeni Bilal Kalyoncu ile oyuncuları Cengiz Coşkun ve Ulaş İnan Torun'u coşkuyla karşıladılar. Deneyimli sunucu Mustafa Karslıoğlu'nun sorularını cevaplayan film ekibi, bol bol hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.

Pandemi erteletmişti
"Malazgirt 1071", 2019 yılı yapımı olmasına rağmen pandemi nedeniyle vizyon tarihi ertelendiği için geçen hafta sinema salonlarında yerini aldı. Yönetmenliğini Özgür Bakar ve Bilal Kalyoncu'nun üstlendiği aksiyon, tarih ve savaş türündeki filmin başrollerinde Cengiz Coşkun, Caner Kurtaran, Vildan Atasever, Haluk Piyes, Ulaş İnan Torun yer alıyor.

İlgiden memnunuz
Filmde "Sultan Alparslan"ı canlandıran Cengiz Coşkun "Bizlere bu toprakları vatan yapan, dünya tarihine yeniden yön veren Malazgirt zaferi ilk kez beyazperdeye taşınıyor. Ben de filmde tarihimizin şanlı kahramanlarından, liderlerinden biri Sultan Alparslan'ı oynamaktan çok büyük onur, gurur ve mutluluk duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Teşekkürler
Bilal Kalyoncu ise filmi 2019'da çektiklerini, fakat Korona sebebiyle izleyiciyle bir araya gelemediklerini belirterek, filmde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ulaş İnan Torun İzmir'de olmaktan çok mutlu olduğunu belirtti. "Beni komedi filmlerinden tanıyorsunuz bu filmde de ufak bir rolüm var." dedi.

" Malazgirt 1071" konusu
" Malazgirt 1071", Anadolu'nun kapılarının Türklere açılmasını sağlayan Malazgirt Savaşı'nın hikayesini konu ediyor. Sultan Alparslan'ın en büyük hayali, Müslümana toplulukları Selçuklu bayrağı altında bir araya getirmektir. Bunun için de amcası Tuğrul Bey döneminde başlayan Anadolu’ya seferleri devam ettirir. Bu sırada Bizans'da yaşanan iç karışıklıklar da Türklerin Anadolu'da yol almasını hızlandırır. Romen Diyojen bunu durdurmak ister ve bu amaçla bir darbe girişiminde bulunur. Yönetimi ele geçirmeye çalışan Romen Diyojen'in planları düşündüğü gibi gitmez ve idam mahkumu haline gelir. Kraliçe Ludika’nın ani bir operasyonu ile tahta geçen Diyojen, Türkleri Anadolu'dan atmayı planlar. Malazgirt ovasında iki ordunun karşı karşıya gelmesinin ardından Türklerin bu topraklarda bin yıllık serüveni başlar.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.