banner24
banner25

İzmirliler tiyatroya doyacak

Sahne Tozu Tiyatrosu’nda mayıs ayında haftanın dört günü tiyatro keyfi

İzmirliler tiyatroya doyacak

Sahne Tozu Tiyatrosu’nda mayıs ayında haftanın dört günü tiyatro keyfi

08 Mayıs 2022 Pazar 12:23
İzmirliler tiyatroya doyacak

Sahne Tozu Tiyatrosu mayıs ayına dopdolu bir program ile giriş yapıyor. Haftanın dört günü İzmirli tiyatroseverler ile buluşan Sahne Tozu Tiyatrosu büyük bir seyir keyfi sunuyor.

Çağlar İşgören’in yönettiği “Başroldeki Kadınlar” oyunu her çarşamba 20.30’da seyirciyi gülme krizine sokuyor. Usta yazar Ken Ludwig'in yazdığı, Ekin Tunçay Turan'ın dilimize çevirdiği oyun, konusu ile dikkat çekiyor. Oyuncuların performansı, enerjileri, ekip uyumu ve oyunun rejisi ile oyun ocak ayından bu yana seyirci ile buluşmaya devam ediyor.

Mayıs ayı programında Çağlar İşgören’in yazıp yönettiği “Limandaki Aşk” oyunu da yerini alıyor. Seyirci tarafından tam not alan, izleyenlerin büyük etki ile salondan ayrıldığı oyun her cuma, cumartesi ve pazar Haldun Dormen Sahnesi’nde sahneleniyor. Limandaki Aşk oyunu; dekoru, kostümü, rejisi, müzikleri ve oyunculuklarıyla seyirciyi günümüzden alıp Rönesans dönemine götürmeyi muazzam bir şekilde başarıyor.

Sahne Tozu Tiyatrosu’ndan Ücretsiz Tiyatro Günleri

Nisan ayında Ordinat Mühendislik şirketinin katkılarıyla başlayan Ücretsiz Tiyatro Günleri mayıs ayında da devam ediyor. Sahne Tozu Tiyatrosu İzmir’de binlerce sanatseveri tiyatro ile buluşturuyor. Sahne Tozu Tiyatrosunun işbirliğinde bulunduğu Gofrette, 1453 Osmanlı ve GOprise Araç Kiralama’nın katkılarıyla Limandaki Aşk oyunu 8 Mayıs Pazar günü seyirci ile buluşacak. Ücretsiz sahnelenecek oyunun davetiyeleri 8 Mayıs Pazar günü 12.00’de Sahne Tozu Tiyatrosu Haldun Dormen Sahnesi’nden dağıtılacak. Oyun ise 14.00’te başlayacak.

LİMANDAKİ AŞK KONUSU

İngiltere İspanya ile büyük bir savaşın ortasındadır. Halk yeniden ortaya çıkan veba salgını ile mücadele etmektedir. Tüm bu karanlığın ortasında Rönesans Dönemi'nin aydınlık kraliçesi 1.Elizabeth büyük bir hazırlık içerisindedir. William Shakespeare’in o geceye özel yazdığı oyununun sergileneceği soylular balosu hazırlığı tüm hızıyla sürmektedir. Kraliçe Elizabeth soylular balosunda tüm soylulara büyük bir sürpriz hazırlamaktadır. Şehirde ise halk kendi halindeki yaşantısına devam ederken hiç umulmayan bir aşk filizlenmeye başlar. Sınıf farklılıklarını hiçe sayarak iki gencin yaşadığı bu aşk hiç beklenmeyen şekilde saraya kadar uzanacaktır.

Savaş, veba salgını ve sınıf farkı üçgeni arasında sıkışmış bir aşk… Elizabeth’in soylular balosu için hazırladığı büyük sürpriz ve saklanan büyük sırlar…

BAŞROLDEKİ KADINLAR KONUSU

Nuri ve Necati İstanbullu iki oyuncudur ve İzmir'de başarısız bir turnenin ortasındadır. Hiç paraları olmayan bu iki oyuncu için tam her şey bitti derken bir gazete haberiyle hayatları birden değişir. Gazete haberinde İzmirli bir milyoner olan Meziyet Teyze'nin mirasını bırakmak için yıllar önce kaybettiği iki yeğenini aramakta olduğunu öğrenirler. Kaybolan yeğenlerin yerine geçmeyi planlayan Nuri ve Necati'nin önlerinde tek bir engel vardır; kayıp yeğenlerin kadın olması! Acaba sahte yeğenler planlarında başarılı olup mirasa konabilecek midir?

11- 18- 25 Mayıs “Başroldeki Kadınlar”
13- 14- 15- 20- 21- 22- 27- 28- 29 Mayıs “Limandaki Aşk”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.