banner24
banner25

Hayali bir ülkede toplumsal zaman panaroması: Ayak-Bacak Fabrikası

İstanbul’da seyirci tarafından çok sevilen TİYATRO TEZ’in oyunu “AYAK-BACAK FABRİKASI” ilk kez İzmir’e geliyor.

Hayali bir ülkede toplumsal zaman panaroması: Ayak-Bacak Fabrikası

İstanbul’da seyirci tarafından çok sevilen TİYATRO TEZ’in oyunu “AYAK-BACAK FABRİKASI” ilk kez İzmir’e geliyor.

18 Nisan 2022 Pazartesi 13:03
Hayali bir ülkede toplumsal zaman panaroması: Ayak-Bacak Fabrikası

Sermet Çağan’ın Türk tiyatrosunda yeri tartışılmaz olan değerli eseri “Ayak-Bacak Fabrikası” metni üç kişilik bir performansla, geleneksel tiyatromuzun yapısal araçlarını kullanarak, modern bir sahneleme üslubuyla; temelinde oyun oynama güdüsünü baz alarak, sadeleştirip, hikayeyi ön plana çıkaracak şekilde; minimal dekor ve aksesuarlarla, özgün beste ve ritimler eşliğinde sahneye taşınıyor.

“Önce... Sonra... Şimdi... Önce ülkede kıtlık olmuş, insan insanı tanımaz olmuş. Sonra ülkedeki büyük göl için için kaynamaya başlamış, bereket sarmış tüm ülkeyi. Şimdi o göl bizler için tapınak, göldeki balıklar da kutsal yaratıklar oldular.

O yıl ülkede bolluk vardı. Her yer altın gibi sapsarıydı. Halk; neşe içinde türküler söylüyor, sabahlara kadar dans ediyordu. Derebeyleri haricinde herkes mutluydu… Derebeylerinin ambarlarında kalan kara tohumları satabilmek için uydurdukları yalan, trajikomik bir yolculuğa çıkacaktı…”

TİYATRO TEZ, Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü mezunları tarafından kurulmuş; genç ve dinamik tiyatro sanatçılarından oluşmaktadır. Yeni ve denenmemiş sahneleme biçimlerini denemek, gerek tiyatro tarihinde önemli yeri olan metinleri gerekse yeni yazılmış deneysel işleri, anlamlarını koruyarak, performans ön planda olacak şekilde sahneye taşımaktadırlar. Bu yolla bir tiyatro üslubu oluşturmayı temel amaç edinmişlerdir. Ekip 2019 yılında Ankara’da “Kapıların Dışında” oyunuyla sanat yolcuğuna başlamıştır. Gördüğü ilgi ve köklü tiyatroların desteğiyle "Ayak Bacak Fabrikası" oyunuyla ikinci deneysel çalışmalarına imza atmışlardır. Şu an ekip çalışmalarına ve temsillerine İstanbul’da devam etmektedir.

24 Nisan Pazar günü saat 20.30’da TİYATRO PERON’da oynanacak olan oyunun biletleri www.tiyatroperon.com da ve gişelerde.

Tiyatro Peron Nerede?

Çınarlı, 1561. Sk. No:28, 35170 Konak/İzmir

Halkapınar Metro, İZBAN ve Tramvay duraklarından yürüyerek Tiyatro Peron'a ulaşabilirsiniz.

TEL: +90 (232) 462 47 55

Yazan: Sermet Çağan

Yöneten: Erdinç Kılıç

Oyuncular: Ipek Sarılar , Melih Salgır, Erdinç Kılıç

Sanat Yönetmeni: Durukan Ordu

Yönetmen Yardımcısı: Sezer Sabuncu

Işık Tasarımı: Sezer Sabuncu

Özgün Müzik: Nedim Yıldız

Kostüm Tasarımı: Sümeyye Özbay

Kukla Tasarımı: Haluk Yüce

Koreografi: Erdinç Kılıç

Afiş Tasarımı: Emren Zeytinoğlu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.