banner24
banner25

Dilberay filminin galası Optimum'da yapıldı

Merakla beklenen "Dilberay" filmi vizyona girer girmez İzmir galası Optimum'da yapıldı.

Dilberay filminin galası Optimum'da yapıldı

Merakla beklenen "Dilberay" filmi vizyona girer girmez İzmir galası Optimum'da yapıldı.

07 Şubat 2022 Pazartesi 13:37
Dilberay filminin galası Optimum'da yapıldı
Dilberay filminin yönetmeni Ketche ve başrol oyuncuları Büşra Pekin, Nursel Köse ve Zeliha Kendirci İzmirli sinemaseverlerle buluştu.

Kadına şiddet ön planda...
Bir kadının mücadelesini anlatan Dilberay filminin oyuncuları İzmirlilerle buluşmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söylediler. Film çekimleri bitiminde vefat eden Dilber Ay'ın babasını canlandıran Ayberk Pekcan'ı ve Dilber Ay'ı andılar.
Dilber Ay'ı canlandıran Büşra Pekin'in kendi sesiyle söylediği şarkılar izleyiciden tam puan aldı. Bu film için nasıl hazırlandığını sorduğumuz Pekin "Çok çalıştık ve değdi. Bol bol yedim biraz kilo aldım. İzleyince çok beğeneceğinizi umuyorum. Özellikle erkekler izlemeli ve kadına şiddet sona ermeli" dedi.

Optimum Alışveriş Merkezi'nin ortasına kurulan sahnede deneyimli sunucu Mustafa Karslıoğlu'nun sorularını yayınlayan oyuncular sinemaseverlerle bol bol selfie çekti....

Tüm engellere rağmen...
Uygulanan şiddete boyun eğmeden, çektiği tüm acılara rağmen başını dik tutup, daima gülümsemeye çalışan bir kadın Dilber Ay... Bu filmle bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz.

Filmin Konusu....
Dilberay, zorlu bir yaşam süren ve 2019 yılında hayata veda eden Dilber Ay’ın hayat hikayesini konu ediyor. Dilber Ay, Kahramanmaraş'ta sekiz çocuklu bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Hayata çadırda başlayan Dilber Ay, 13 yaşındayken kendisinden yaşça büyük bir adama para karşılığı satıldı. Evlenip, çocuk sahibi olan Dilber Ay'ın en büyük tutkusu şarkı söylemekti ve bu yüzden dayak yiyip, işkence çekti. Ancak o yaşadığı her acıya rağmen sesinden aldığı güçle sahnelere adım attı. Yaşamı boyunca zirveyi gördüğü gibi dibe de vuran Dilber Ay, düştüğü dipsiz kuyulardan şarkı söyleyerek çıktı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.