banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Cumhuriyetin 99. yılında 99.000 tablet kitap hediye

1997 yılından itibaren İzmir’de eğitim alanında hizmet veren İzmir Deniz Kitabevi ve Akademi; teknolojinin hızla gelişimine paralel önem kazanan online eğitim alanında da önemli yatırımlar yaparak hizmetlerine yeni bir alan katıyor.

Cumhuriyetin 99. yılında 99.000 tablet kitap hediye

1997 yılından itibaren İzmir’de eğitim alanında hizmet veren İzmir Deniz Kitabevi ve Akademi; teknolojinin hızla gelişimine paralel önem kazanan online eğitim alanında da önemli yatırımlar yaparak hizmetlerine yeni bir alan katıyor.

03 Kasım 2022 Perşembe 13:13
Cumhuriyetin 99. yılında 99.000 tablet kitap hediye

Bu alanda sıkı bir saha çalışması yapmanın yanı sıra İzmir Deniz Akademi ekibi; fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmayı ve sosyal sorumluluk projelerine imza atmayı hedefliyor.

Pandemi koşullarında daha çok gündemimize giren; onlıne sistemlerin kullanımı, yıllardır fırsat eşitsizliği üzerine kafa yoran İzmir Deniz Akademi’yi de ileri bir noktaya taşıdı.

Hayatın her alanında büyüyen ekonomik kriz, bizleri günlük ihtiyaçlarımızdan vazgeçme, taviz verme noktasına getirdi. Pazar masrafından, giyim kuşam harcamalarına kadar her alanda yaşanan vazgeçme hali eğitim masraflarında da kendini gösterecek. Üç öğünden tek öğüne düşerek alınan önlem belki bir süre sürdürülebilir ama eğitimde, özellikle de yardımcı kaynak alımında olası tasarruf amacı, zaten kalitesiz olan eğitim sürecini öğrenci açısından ciddi anlamda baltalayacak.

Deniz Kitabevi ve Akademi’nin kurucusu Muharrem Şahiner; eğitimde fırsat eşitliği ilkesine dayanarak; ulaşılabilir ve paylaşılabilir onlıne eğitim sistemi’nin öğrencilere düşük fiyatlar ile verilmesini amaç edinmiş ve eğitimin sürdürülebilir olmasının maaliyetini şöyle özetliyor:

“LGS ve TYT-AYT hazırlık serüveni içindeki bir öğrenci sadece yardımcı kaynaklara 5.000 tl- 10.000 tl arası Buna, dershanelerin kayıt için 20.000 tl bir para harcamak zorundadır. İzmir Deniz Kitapevi ve Deniz Akademi Kurucusu Şahiner, Online Eğitim Sisteminin amacını kısaca şu şekilde anlattı.

“Öğrencinin eğitime sürekli ve özellikle de okul dışı saatlerde ulaşmasıdır. Eğitimci, kendine sunulan ücretsiz panel sayesinde öğrencisine denetler ve yönlendirir. Ulaşılabilirlik bir kişi ile sınırlı değildir. Sistem tek şifre ile (1. Sınıf –8. Sınıf) ,(9. Sınıf – 12. sınıf ve TYT-AYT) 12 ay boyunca aktif olur.

Bu ticari bir bakış değil, fırsat eşitliğine bakışımızı gösteren bilinçli bir tercihtir. Bir ev de birden fazla öğrenci olduğunu düşünürsek ailenin üzerinde ki eğitim yükü ciddi anlamda hafiflemiş olacaktır.Canı gönülden sürece hazırlanan öğrencilerimiz için bir disiplin ve denetleme aracı olan yapay zekâ özelliği sistemde bir reklam olarak değil, adeta sistemin temel niteliğidir. Sistem içindeki yüzlerce kaynak ve föyler indirilebilir özelliği ile paylaşılabilirdir.Sistem kendini sürekli günceller ve gerekli müfredat düzenlemelerine göre eklemeler yapılır. Sisteme yeni giren kullanıcı geriye dönük güncellemeleri de görür ve faydalanır.

“Ücretini neredeyse 2-3 yardımcı kaynak ederinde tutmaya çalışmamız, pandemi sürecinde başlattığımız online sistem çalışmamızın en önemli karakteridir. ulaşılabilir bir kaynak yaratmak asıl amacımızdır” diyen Şahiner; Hedef kitlenin 220.000 öğrenci olduğunu ifade ederek 3 aylık saha çalışması ile istenilen hedefe doğru emin adımlarla ilerlediklerini belirtti. Muharrem Şahiner; sosyal sorumluluk projesi kapsamında Online Eğitim Seti projesi yanında tablet kitap projesini de şu şekilde anlattı.

İzmir Kitap Fuarı’nda Cumhuriyetimizin 99. yılına özel fuara katılım sağlayan 99.000 öğrenciye ücretsiz Tablet Kitap dağıtımı İzmir Deniz Kitabevi ve Akademi tarafından yapılmaktadır.

İzmir Deniz Kitabevi ve Deniz Akademi ulaşılabilir tablet kitap projemiz’de temel amacımız 6. sınıf – 12. sınıf kademe aralığındaki öğrencilerimiz için; dijital bir panel içeriği olan ‘Tablet Kitap’ uygulaması yaşadığımız ekonomik zorluk süreci yanında kitapların bir tablet içinde yer alması ile ulaşılabirliği kolaylaştırmıştır.”

“Fuar katılım öğrencilerine en az 3 ile en çok 5, toplam 99.000 tablet kitap dağıtımı yapan Muharrem Şahiner; Öğrencilerin eğitim süreçlerinde katkı sağlamanın temel amaçları olduğunu belirtip zorlu süreçte çocukların kalbine dokunmanın kendilerine fırsat eşitliği yaratmaktan geçtiğini ifade etti. Ücretsiz Tablet Kitap’a sahip olmak ve ek olarak 3 yıl geçerli %20 indirim kodu kazanmak için İzmir Kitap Fuarı B Hol G9’da İzmir Deniz Kitabevi ve Deniz Akademi standı ziyaret edilebilir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.