banner24
banner25

İzmirli Selin Aşıkiraz YKS Eşit Ağırlık Türkiye birincisi oldu

İzmirli Selin Aşıkiraz, YKS sınavında AYT Eşit Ağırlık 500 ham tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

İzmirli Selin Aşıkiraz YKS Eşit Ağırlık Türkiye birincisi oldu

İzmirli Selin Aşıkiraz, YKS sınavında AYT Eşit Ağırlık 500 ham tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

18 Temmuz 2022 Pazartesi 17:08
İzmirli Selin Aşıkiraz YKS Eşit Ağırlık Türkiye birincisi oldu
Aşıkiraz’ın ailesi ve öğretmenleri ise bu dereceyi beklediklerini söyledi. Genç Selin ise sınavdaki bu başarının ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde Ekonomi bölümünde okumak istediğini belirtti.

Limitsiz Eğitim Kurumları öğrencisi Selin Aşıkiraz, başarısını disiplinli çalışmaya bağlarken sosyal hayatı da dengede götürdüğünü söyledi.

SADECE DERS ÇALIŞMADIM

2022 YKS Eşit Ağırlık Türkiye birincisi Selin Aşıkiraz, “İlk olarak şaşkındım. Şu an çok mutluyum. Sistemli çalışmanın ve karantina döneminin bana çok katkısı oldu. Eksiklerimi görüp daha düzenli çalışıyordum. Sonra okullar açılınca da düzene oturtup devam ettim. Sadece ders çalışmadım. Sadece ders çalışınca çöktüğümü farkettim. İkisini dengelemek gerekiyor. Sadece ders çalışarak olmuyor. Her şeye vakit ayırmak gerekiyor.

BOĞAZİÇİ EKONOMİ BÖLÜMÜNDE OKUMAK İSTİYOR

“Boğaziçi Ekonomi Bölümü’nü düşünüyorum. Liseye girerken de 0,5’lik dilimdeydim.

SOSYALLİĞİ DE DERS ÇALIŞMASI GİBİ DÜZENLİYDİ

Babası Serdar Aşıkiraz, “Çok mutluyuz. Derece bekliyorduk. İyi bir sonuç bekliyorduk. Birincilik bizi çok mutlu etti. Selin’de zaten hak ediyordu. Çok düzenli ders çalışırdı. O düzeninin bozulmasını istemezdi. Sosyalliği de aynı şekilde düzenliydi.”

İLK 10’DA BİR DERECE BEKLİYORDUK

Annesi Sermin Aşıkiraz, “Gururluyuz, mutluyuz. Beklediğimiz bir sonuçtu. İlk 10’da bir derece bekliyorduk. Birinci olması daha da mutlu etti bizi. Başarılarının devamını diliyoruz.”

SELİN’İN SAYISAL ALTYAPISI ÇOK GÜÇLÜYDÜ

Limitsiz Eğitim Kurumları Eğitim Koordinatörü Erdem Gazioğlu, “Selin’i geçen seneden beri tanıyoruz. Aynı zamanda Selin’in Matematik öğretmeniyim. Zoom üzerinden çoğu kez ekstra dersler yaptık. Disiplinli ve düzenli çalışıyordu. Gerçekten onunla gurur duyuyoruz.Selin’in eşit ağırlık öğrencisi olarak bir artısı da sayısal yönünün çok kuvvetli olmasıydı. TYT’deki başarısı da bize bunu gösteriyordu. Sayısal öğrencileri ile yarıştığı bir sınavda 131. olan bir eşit ağırlık öğrencisiydi. Sayısal altyapısı güçlü olunca eşit ağırlıktan derece yapması çok kolay oldu. Biz de ailesi gibi derece bekliyorduk. Resmi olarak taçlandırmış oldu. Başarılar diliyoruz.

HER ZAMAN BİR ADIM ÖNDE HAREKET ETTİ

Rehber Öğretmen Zeynep Güler, “Başarısının sırrı düzenli ve disiplinli çalışmasıydı. Birinci olanlara robotmuş gibi bakılıyor. Selin hiçbir zaman öyle bir öğrenci değildi. Sosyalliğini hep sürdürdü. Akademik olarak neler yapması gerektiğini çok iyi bilen bir öğrenciydi. Her zaman bir adım önde gitti. Arkadaşlarından da önde gitti. Beklediğimiz başarıyı da kazandı. Kendisi şaşırmış. Biz şaşırmadık. Çok mutlu olduk.”

LİMİTSİZ’DEN 4 YILDA 3 TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Limitsiz Eğitim Kurumları üniversite sınavlarına hazırladığı başarılı öğrencilerle dikkat çekiyor. Eğitim kurumu, son dört yılda 3 Türkiye birinciliği ve bir İzmir birinciliği çıkartarak başarının tesadüf olmadığını kanıtlamış oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.