banner24
banner25

İşveren Parasını Faizde Değerlendiriyor

Son yıllarda dünyada yaşanan global kriz sonrası patronların para kazanma tercihleri değişmeye başladı.

İşveren Parasını Faizde Değerlendiriyor

Son yıllarda dünyada yaşanan global kriz sonrası patronların para kazanma tercihleri değişmeye başladı.

19 Nisan 2022 Salı 11:22
İşveren Parasını Faizde Değerlendiriyor

Yatırım yaparak servetlerine servet katan iş adamları sınıfı gerileyerek banka, borsa, faiz, kripto para vb. yollarla parasını değerlendirenlerin sayısı bir hayli arttı.

Dünyadaki kriz sonrası özellikle ülkemizde yaşanan enflasyon sıkıntısı ile vatandaşların geçim derdi her geçen gün daha da artarken yeni iş kapısı umutları da azalmaya başladı. Devletin yatırım teşviklerine rağmen iş insanları mevcut ekonomik şartlara bakarak iş yapmak yerine parasını daha kolay yolla çalıştırmanın peşine düştü.

İş Kurmak İsteyen Zengin Sayısı Azaldı

Her yıl bir çok teşvike başvurup sonrasında ticaret hane açan sermaye patronları son 2 yılda bu yatırım anlayışını değiştirdi. Hem dünyadaki daralma hem hammadde sıkıntısı dolar ve Euro kurunun vatandaşın belini bükmesi zenginin de tercihini değiştirdi. İş insanları her yıl belli istihdam için açtıkları ticaret haneler yerine lüks rezidanslardan paralarını kontrol etmeyi tercih ediyor.

Artan Maliyetler Patronları Korkutuyor

Her gün gelen zamlar, asgari ücrete yapılan son zam buna rağmen çalışanın kendine bile yetememesi patronları da durdurdu. Özellikle ev kiraları, elektrik, doğalgaz zammı, su gideri, toplu taşımaya yapılan zamlar çalışanın belini bükerken patronları da işçi maliyeti ile kira bedelleri ve TL ile kazanıp dolar kurundan hammadde alma durumu korkutuyor. Son dönemde benzine gelen zamlarda bu işin tuzu biberi oldu. Dünyada yaşanan buhranın ülkemize yansıması ise yine asgari ücretliyi vurdu.

Patronlar Az İşçi Çok İş İstiyor

Artan maliyetler sonrası patronlarında tutumları değişti. Yeni eleman yerine gerekirse bölümsel küçülme ile daha fazla iş isteyen patronlar kendi kazançlarındaki daralma sonrası işçilerden daha çok emek istemek zorunda kaldı. Birçok sendika bu alanda çalışma yürütürken İşçi avukatı noktasında bir çok çalışması bulunan Av. Erkan Behçet Arıkan ekonomik sıkıntı yine mavi yakalıyı vurdu. Patron oradan kısarak yoluna devam etmeye çalışıyor. İşçinin sesinin duyulması önemli bu bakımdan hem işçi çıkarmalarının önüne geçmek hem de yaşanabilir bir ücret için ekonomik temellerin sağlamlaştırılmasının önemine dikkat çekti.

Kaynak: https://www.arikanavukatlik.com/isci-avukati-kidem-ihbar-ve-diger-alacaklar

Son Güncelleme: 19.04.2022 11:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.