banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

33 yıllık tecrübe Binax'la Türkiye'ye yayılıyor

Emlak sektöründe ilkleri başaran Mesut Güleroğlu, sektöre örnek olmak için 2010 yılında kurduğu Binax Türkiye'yi büyütüyor.

33 yıllık tecrübe Binax'la Türkiye'ye yayılıyor

Emlak sektöründe ilkleri başaran Mesut Güleroğlu, sektöre örnek olmak için 2010 yılında kurduğu Binax Türkiye'yi büyütüyor.

31 Ocak 2022 Pazartesi 11:15
33 yıllık tecrübe Binax'la Türkiye'ye yayılıyor
Sektördeki uluslararası oyuncularla rekabet gücünü artırmak için yola çıkan Güleroğlu, 33 yıllık emlak deneyimi ile güç verdiği Binax'da vites büyütüyor. Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapılan lansmanda markanın yeni yüzü ve hedefleri açıklandı. Lansmana Binax ailesi, çok sayıda davetli ve basın mensupları katıldı. Mesut Güleroğlu ve Binax Türkiye Pazarlama Müdürü Neslihan Yıldırım, Binax'ı davetlilere anlattı.
ŞİRİNYER'DE KÜÇÜCÜK BİR OFİSTEN 15 ŞUBEYE
Binax Türkiye Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu, "Şirinyer'de küçücük bir ofiste Mesut Emlak'ı kurdum. Binax'ın temelleri 20 metrelik bir ofiste atıldı. 1990 yılında kurulan Mesut Emlak Binax'a dönüştü. Emlakçılığın hem şeklini değiştirdik. Hem de biçim kazandırdık. 1990'lı yıllarda bir masa, bir kasa ve bir telefonla bu işler yapılırken 2010 yıllarına geldiğimizde piyasada dışarıdaki büyük oyuncuların Türkiye'ye geldiğini gördük. Bu durum emlakçıların arasındaki rekabeti bozuyordu. İyi ofisler tutulmalı ve küçük ofislerden daha büyük ofislere geçilmeliydi. Rekabet gücümüzü artıracak faaliyetler yapılmalıydı. 2009 yılında öyle bir şey yapmalıyım ki herkes beni örnek almalı diye yola çıktım. Bu iş böyle yapılıyor diye anlattığımız işin ortada bir örneği yoktu. Karşıyaka Girne Caddesi'nde 2010 yılında Binax'ı kurdum. Yaklaşık 100 metrekare bir ofiste başladık. Oradaki sisteme göre emlakçılığın bu şekilde marka olabileceğini 3-4 emlakçı arkadaşın bir araya gelerek kendi markalarını oluşturabileceğinin ortamını hazırladık. Bir ofis olarak açtığımız Binax büyümeye başladı. Binax Gayrimenkul, şu anda 15 ofisle büyümeye devam ediyor. Kıbrıs'ta bir ofisimiz var. Kıbrıs ve Selanik'te de anlaşmalı ofislerimiz var. İstanbul, İzmir'in ilçelerinde ofislerimiz faaliyetlerine devam ediyor."
DANIŞMAN VE OFİSLER KAZANACAK
Binax'ın sistemi hakkında kısaca bilgi veren Güleroğlu, "Binax 10 yıllık bir marka. Markanın arkasında 33 yıllık sektör tecrübesi ve 22 yıllık oda başkanlığı tecrübesi var. Danışmanın ve ofis sahiplerinin kazanması üzerine kurulu bir sistem oluşturduk. Ofisler sistemi değil kendilerini büyütme yoluna gidecekler. Şirketimiz de büyüyecek. Franchaselarımızda büyücek. Danışmanlarımız da büyücek. Sistem bunun üzerine kurulu olacak."
33 YILLIK MESLEK TECRÜBESİ
"Artık Binax'tan bayilik alacak kişiler; Binax nasıl bir marka, oraya girdiğimde neler yapabilirim, ben bu markayla emlak firmamı kurduğumda neler kazanabilirim, yanımda kaç kişi çalışacak, bunların görevleri nelerdir, ne yapmalılar sorularının cevapları bizde hazır. Bize geldiğinizde tamamen donanımlı bir paketle sizi hazırlayıp piyasaya başlatıyoruz. 33 yıllık meslek, 10 yılda markayı büyütürken yaşadıklarımlarından edindiğim bilgileri Binax ailesi ile paylaşacağım. Türk örf ve ananelerine uygun bir marka kurduk. Türkiye'deki emlakçılığa uygun bir marka. Kazan-kazan ve kazandır modeliyle çalışan bir marka. Asla yatırımcısını üzmeyen ve kazanmasını sağlayan yüzde yüz yerli bir firma olarak yola çıktık."
EMLAKÇI OLMAK İSTEDİĞİMDE AİLEM KARŞI ÇIKMIŞTI
"90'lı yıllarda ben emlakçı olcam dediğimde ailemle karşı karşıya kaldım. Kesinlikle olmaz dediler. Emlakçılık emeklilerin ek iş olarak yaptığı bir işti. Ben o tarihlerde mesleğin çok daha ileriye gideceğini gördüm. Bugün geldiğimiz noktada emlakçılığın şeklini değiştirdik. Birleşmek, büyümek profesyonelleşmek gerekiyor. Onlarca danışmanı olan ofisler açılmaya başladı. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte emlakçılarımızın kendilerini geliştirmeleri gerekiyor."
TÜM TÜRKİYE'YE YAYILACAĞIZ
"Binax Türkiye olarak lansmanın ardından tüm Türkiye'ye yayılma politikası ile hareket edeceğiz. İstanbul Anadolu ve Avrupa Yakası, Bursa, Ankara, Antalya, Adana gibi iller başta olmak üzere tüm Türkiye'ye bayilikler vereceğiz. Hem bilinçli hem de kontrollü büyüyerek markanın bilinirliğini desteklemek istiyoruz."
YURTDIŞINDA ATAĞA KALKIYORUZ
"Yurtdışı planlarımız pandemi nedeniyle ertelenmişti. Biz kontrolsüz büyümek yerine şimdi daha bilinçli, daha tecrübeli bir şekilde yurtdışında neler yapabileceğimizi biliyoruz. Moskova, Ukrayna gibi bölgelerden talepler almıştık. Şimdi yeniden atağa kalkıyoruz."
EMLAKÇILIKTA YENİ TEKNOLOJİLER KULLANILMALI
"Sektörümüzde teknolojiyi kullanmak gerekiyor. Biz ofislerimizde crm programı kullanıyoruz. Yapay zeka destekli bir program. Hem çalışanların hem de brokerların işini kolaylaştırıyor. İki tarafında elini güçlendiriyor. Broker ofisin performasını, işlemlerini görebiliyor. Danışmanlarda piyasada daha güçlü oluyor. Binax çatısı altında çalışacak arkadaşlar bu programı kullanacak. Mesleğin kısa zamanda çok yol almasını sağlayacak bir teknoloji.Drone kullanımı, 360 kameraların kullanılması, crm programında çekilen videoların tek program üzerinden tek seferde tüm platformlarda aynı kalitede paylaşılması gibi birçok konuda profesyonel çözümler sunacağız"
GELİŞİM ODAKLI EĞİTİMLERİMİZ VAR
"Binax'ın altyapısı eğitim üzerine kurulu. Gelişim odaklı eğitim takvimlerimiz var. Uzmanlık odaklı eğitimlerle yol alacağız. Danışmanlarımızı destekleyecek verimli çalışmalarını sağlayacak eğitimlerimiz 12 ay devam edecek."
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.