banner24
banner25

Facebook, Veri Gizliliği için yeni adımlar atıyor

Veri skandalı nedeniyle tarihinin en zor döneminden geçen sosyal medya devi Facebook, kullanıcıların verilerinin korunması konusunda yeni adımlar atıyor.

Facebook, Veri Gizliliği için yeni adımlar atıyor

Veri skandalı nedeniyle tarihinin en zor döneminden geçen sosyal medya devi Facebook, kullanıcıların verilerinin korunması konusunda yeni adımlar atıyor.

02 Nisan 2018 Pazartesi 02:45
Facebook, Veri Gizliliği için yeni adımlar atıyor

Veri skandalı nedeniyle tarihinin en zor döneminden geçen sosyal medya devi Facebook, kullanıcıların verilerinin korunması konusunda yeni adımlar atıyor. Facebook, 2 milyar kullanıcıya verilerini yönetmek için daha kolay bir yol sağlayarak, skandala neden olan verilerin izinsiz paylaşılması sorununu düzeltmeye çalışıyor.

GİZLİLİK AYARLARI DÜZENLENDİ

Şirket, verileri indirme ve silme, yeniden tasarlanan ayarlar menüsü ve özel bilgileri kontrol etmek için ek kısayollar da dahil olmak üzere yeni, daha sezgisel gizlilik kontrolleri paketini açıkladı.

Facebook'un başkan yardımcısı ve kişisel veri gizlilik sorumlusu Erin Egan ve Ashlie Beringer, "Bu güncellemelerin çoğuyla ilgili çalışmalar bir süredir devam ediyordu. Ancak son birkaç günün olayları bu çalışmaların öneminin altını çiziyor" dedi.

Yeni araçların piyasaya sürülmesi, Facebook'un kullanıcı gizliliği ve kişisel verilerinizi nasıl ele aldığı ile ilgili soruları yanıtlıyor.

KULLANICI VERİLERİNİ İNDİRME VE SİLME

Artık Facebook, bir kullanıcının verilerini yönetme işlemini "Bilgilerinize Erişin" adlı bir portaldan daha akıcı hale getirmek istiyor. Kullanıcılar, Facebook'ta her eylemini görebilir ve silmek isteyip istemediğine karar verebilirler. Bu, Facebook'ta bir kişinin her türlü mesajı, olay yanıtı ve diğer sıradan eylemleri içeriyor.

Buradaki amaç, kullanıcıların, bilgilerinin kontrolünü ele geçirmeleri ve Facebook'un ne topladığını görmelerini sağlamak.

Facebook'un mobil ayarları daha önce yaklaşık 20 ekrana yayılmıştı ancak şimdi bir tanesine yoğunlaştırılacak.
Kullanıcılar, ihtiyaç duydukları tek bir ayarı bulmak için katmanlardan geçmden, kişisel bilgilerine doğrudan doğruya ulaşacak veya diğer bölümlerin yanı sıra güvenlik bölümünde de parolalarını değiştirebilecekler.

GİZLİLİK KISAYOLLARI

Gizlilik Kısayolları menüsü, deneyimi daha görsel ve gezinmesi kolay hale getirmek için basitleştirilmiş bir hale getiriliyor.

Bu, kullanıcıların çeşitli yayınlar için kitlelerini yönetebilecekleri, gönderdikleri arkadaşlık isteklerini, tepki verdikleri yayınları ve diğer eylemleri, yalnızca birkaç dokunuşla inceleyebilecekleri menüdür.

Gözden geçirilmiş menüde ayrıca, kullanıcıların yeni bir cihazdan giriş yaptıklarında telefonlarına gönderilen bir kod girmelerini gerektiren ve fazladan bir güvenlik katmanı oluşturabilmeleri için, kullanıcıların iki faktörlü kimlik doğrulamayı açmasına olanak veren bazı pratik güvenlik seçenekleri de sunuluyor.

"BU BAŞLANGIÇ"

Facebook, hayata geçen yeni araçların, kişisel verilerin korunması konusunda sadece başlangıç ​​olduğunu söylüyor. Önümüzdeki haftalarda, topladıkları veriler ve nasıl kullanıldığına dair güncellenmiş bir politika da dahil olmak üzere, daha şeffaf olmak için diğer önlemleri açıklamayı planlıyor. Ayrıca, Facebook'un sosyal ağın kullanıcılarına verdiği taahhütlerin altını çizen hizmet şartlarına yönelik güncellemeler de dahil.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.