banner24
banner25

Doğan Medya'nın 916 Milyon Dolar Bedelle Satışı Onaylandı

Doğan Medya Grubu'nun Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş.'ye satışı onaylandı.

Doğan Medya'nın 916 Milyon Dolar Bedelle Satışı Onaylandı

Doğan Medya Grubu'nun Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş.'ye satışı onaylandı.

07 Nisan 2018 Cumartesi 03:06
Doğan Medya'nın 916 Milyon Dolar Bedelle Satışı Onaylandı

Doğan Medya Grubu'nun Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş.'ye satışı onaylandı. Doğan Holding Yönetim Kurulu, medya sektörü içinde yer alan şirketlerde bulunan paylarının, Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş.'ye 916 milyon dolar bedelle satılmasına onay verdi.

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU

Doğan Holding, konuyla ilgili olarak, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda bir açıklama yayınladı. Doğan Holding'den yapılan açıklamada, Doğan Holding Yönetim Kurulu'nun gerçekleştirdiği toplantıda, medya sektöründe yer alan gruba bağlı ortaklıkların paylarının, 916 milyon dolar karşılığında, Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş.'ye satılmasına karar verdiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, Doğan Holding'e bağlı ortaklıklardan Doğan Gazetecilik A.Ş., Doğan TV Holding A.Ş., Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş., Doğan Dağıtım Satış Pazarlama Matbaacılık Ödeme Aracılık ve Tahsilat Sistemleri A.Ş., Doğan Haber Ajansı A.Ş., Doğan Media International GmbH, Doğan İnternet Yayıncılığı ve Yatırım A.Ş. ve Mozaik İletişim Hizmetleri A.Ş.'de bulunan payların, Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş.'ye nakit ve peşin olarak satılmasına, bu amaçla Hisse Satış Sözleşmesi imzalanmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, CNN Türk Radyo ve Radyo D'nin yayın lisans haklarının, Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş.'ye 3 milyon dolar bedel ile satış ve devri konusunda, Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş.'ye 'alım hakkı' opsiyonu, Doğan Holding'e de 'satma hakkı' opsiyonu tanındığı vurgulandı.

Açıklamada, Sermaye Piyasası Mevzuatı kapsamı içinde, 'önemli nitelikte işlem' olarak nitelenen sözkonusu, 'Finansal Duran Varlık' satışı ile devir işleminin, en kısa süre içinde tüm pay sahiplerinin katılımına açık olarak gerçekleştirilecek olağan üstü genel kurulda pay sahiplerinin onayına sunulacağı kaydedildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.