banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Yılmaz Büyükerşen'den öğrencilere 'hayat' dersi

Koç Eğitim Vakfı tarafından 'yılın eğitimcisi' seçilen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, İzmir'de öğrencilerle biraraya geldi.

Yılmaz Büyükerşen'den öğrencilere 'hayat' dersi

Koç Eğitim Vakfı tarafından 'yılın eğitimcisi' seçilen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, İzmir'de öğrencilerle biraraya geldi.

07 Mart 2018 Çarşamba 02:07
Yılmaz Büyükerşen'den öğrencilere 'hayat' dersi

Koç Eğitim Vakfı tarafından 'yılın eğitimcisi' seçilen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, İzmir'de öğrencilerle biraraya geldi. Özel Kent Koleji'nin misafiri olan Büyükerşen, çeşitli alanlarda Türkiye ve dünya çapında birincilikleri bulunan öğrencilerin sorularını cevapladı. Büyükerşen, "Öğrencilik hayatım oyunca aferin aldım. Çok çalışacaksınız. Çalışmak, çalışmak ve yine çalışmak. Bütün mesele bu" dedi.

Koç Eğitim Vakfı, 'yılın eğitimcisi' ödülünü alan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i ağırladı. Aynı zamanda Kent Koleji Okulları Yönetim Kurulu Üyesi olan Büyükerşen, Özel Kent Koleji Gaziemir Kampüsü'ne gelerek alanlarında büyük başarı elde etmiş öğrencilerle biraraya geldi.

MARS'TA YAŞAM PROJESİ İLE DÜNYA BİRİNCİSİ OLDU

'Mars'ta Yaşam' adlı projesiyle dünya birincisi olan Sudenaz Çelik, Atletizm 100 metre - 200 metre Türkiye Şampiyonu Simay Özçiftçi, Buz Pateni Dünya Rekortmeni Efe Cetiz,  Satranç Türkiye Şampiyonu Ela Bursalı, Atletizm Türkiye Şampiyonu Emir İlbasan, Kule Atlama Türkiye Şampiyonu Alper Tancı, Prof. Dr. Büyükerşen'e sorular sordu.

Okul yöneticileriyle öğrencilerin de izlediği röportajda soruları yanıtlayan Büyükerşen, "Her ödülün içinde bir 'aferin' var. Öğrencilik yıllarımda dahil olmak üzere hayatım boyunca 'aferin' aldım. 'Aferin' aldıkça mutluluk duyuyor ve yaptığınız işlerin toplum tarafından başarılı bulunması, verdiğiniz zahmetler, sizin en büyük ödülünüz oluyor" diye konuştu.

"HERKES EĞİTİM GÖRMELİ"

Eğitim sistemine ve öğrencilere daima katkıda bulunmak istediğini dile getiren Büyükerşen, "Yaşamım boyunca bu yönde çaba sarf ettim. Eğitimin amacı, öğrencilerin Türkiye'deki okullarda verilen bilgiler ile yetinmeyerek, kültürel donanımlarını arttırmaları, düşünmeleri, yargılamaları ve sorgulamalarını sağlamaktır. Atatürk ilkelerinden ve laiklikten taviz vermeyecek, Cumhuriyetten vazgeçmeden, insanlık için çalışacak gençler yetiştirmek lazım. Tecrübeler, düşünce ve fikir olarak gelecek kuşaklara yardımcı olur. Eğitim sistemini değiştirebilme şansım olsaydı, bugünki eğitim sistemini A'dan Z'ye değiştirmek ilk amacım olurdu. Hep kararlı olun. Belirlediğiniz hedeflere ulaşmak için hergün bir öncekinden daha fazla çalışmanız gerekir" dedi.

Son Güncelleme: 07.03.2018 02:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.