banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Yenilenen Mercedes GLA Türkiye'de Satışta

Mercedes-Benz'in yenilenen modeli GLA, Türkiye'de satışa sunuldu.

Yenilenen Mercedes GLA Türkiye'de Satışta

Mercedes-Benz'in yenilenen modeli GLA, Türkiye'de satışa sunuldu.

26 Mayıs 2017 Cuma 15:58
Yenilenen Mercedes GLA Türkiye'de Satışta

Mercedes-Benz'in yenilenen modeli Mercedes GLA, Türkiye'de satışa sunuldu. İç ve dış tasarımında farklı görsel dokunuşlara imza atılan Mercedes-Benz GLA, güncellenen donanım paketleriar ve arttırılan motor seçenekleriyle yenilendi.

Yenilenen GLA'nın ürün gamı tepe noktasını Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC oluşturuyor. GLA, 'Yellow Night Edition'la son derece sportif bir model seçeneği sunuyor.

İlk defa 2013'te tanıtılan ve Mercedes-Benz'in ilk kompakt SUV modeli olan GLA, kendi sınıfına yeni bir yaklaşım getirirken, kısa sürede segmentin en beğenilen modeli olmayı başardı. Dinamik ve sportif tasarımı, kullanım kolaylığı, kapsamlı kişiselleştirme seçenekleri ile öne çıkan Mercedes-Benz GLA, Türkiye'de de satışa sunuldu.

Donatıldığı konforlu süspansiyonu standart olarak sunan GLA, AMG tasarım konsepti ile birlikte, tercihe bağlı olarak daha alçak bir sportif süspansiyon da sunuyor. Kullanıcıların tercihine bağlı olarak sunulan Off-road konforlu süspansiyon ise daha yüksek bir gövde sağlıyor. Yerden yüksekliğin artması da, arazi şartlarında daha kolay hareket ve daha yüksek oturma pozisyonu sağlıyor.

LED FARLAR

Türkiye'de satılan araçlarda standart olarak sunulan LED farlar, şimdiye kadar sunulan Bi-Xenon farların yerini aldı.Gün ışığına yakın bir aydınlatma imkanı sunan LED farlar, gece sürüşleri sırasında gözün rahatsız olmasını engelliyor. LED farlar ayrıca Xenon farlara oranla yüzde 60 daha az enerji tüketiyor.

GÜVENLİK ÖN PLANDA

Mercedes-Benz GLA'da, araç güvenliği de ön planda tutulmuş. Yenilenen GLA'da, 'Aktif Fren Yardımcısı' özelliği standart olarak sunuluyor. Önde seyreden araca olan mesafe, güvenlik sınırı altına düştüğü anda sürücüyü uyaran sistem, gerektiği zaman fren gücüne destek sağlıyor. Sürücünün tepki verme süresinde gecikme olması durumunda da sistem devreye girerek çarpışmayı önlemek veya çarpıimanın etkilerini hafifletmek amacıyla otonom olarak kısmi fren yapıyor.

Mercedes-Benz GLA'da 'ATTENTION ASSIST' özelliği de standart olarak sunulan donanımlar arasında. Bu özellikle araç, sürücünün direksiyon hareketlerini takip ediyor ve tipik yorgunluk işaretlerini algılayarak, sürücüyü dalma veya iç geçmesi riskine karşı uyarıyor.

YENİLENEN AMG GLA 45 4MATIC

Mercedes-Benz GLA'nın yanısıra, Mercedes-AMG de GLA 45 4MATIC modelini de teknik ve görsel açılardan iyileştirmeyi sürdürüyor. Yenilenen ön tampon ve tavan spoyleri üzerindeki eklenti gibi aerodinamik önlemler ile sürüş dinamizmi ve yol tutuş özellikleri daha çok iyileşirken, rüzgar sürtünme kat sayısı büyük oranda düşüyor.

Yenilenen AMG GLA 45 4MATIC'te yer alan SPEEDSHIFT DCT 7 ileri oranlı spor şanzıman, dinamik ve atak sürüş performansı noktasından önem taşıyor. Daha kısa vites aralıkları ile birlikte optimize edilen, vites değiştirme ve tepkime süreleri, güç kaybı yaşanmadan hızlanmanın daha hızlı gerçekleşmesini sağlıyor.

Standart olarak sunulan dört tekerlekten çekiş sistemi AMG Performance 4MATIC, olumsuz yol koşullarında bile en iyi yol tutuşu sağlıyor. Sistem, tork'u, ön ve arka aks arasında değişken olarak dağıtıyor. Sözkonusu yapı, dinamizm, verimlilik ile yol tutuş arasında optimum bir dengeyle çalışıyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.