banner24
banner25

Ahşap Oymacılığı: Meraklısı çok, yapanı az

İzmir'de gerçekleştirilen MODEKO 29. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı'nda ahşap oymacılığı büyük ilgi gördü.

Ahşap Oymacılığı: Meraklısı çok, yapanı az

İzmir'de gerçekleştirilen MODEKO 29. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı'nda ahşap oymacılığı büyük ilgi gördü.

11 Mart 2018 Pazar 02:25
Ahşap Oymacılığı: Meraklısı çok, yapanı az

İzmir'de gerçekleştirilen MODEKO 29. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı'nda ahşap oymacılığı büyük ilgi gördü. Geleneksel Türk el sanatları içinde önemli bir yere sahip olan ahşap oymacılığı sanatına en büyük ilgiyi bayanlar gösterdi. Ahşap oymacıllığı sanatına yıllarını veren Etem Piral, bu sanat dalının meraklısının çok, bu sanatı yapanların ise az olduğunu dile getirdi.

FUAR İZMİR'DE DÜZENLENİYOR

MODEKO 29. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı, Fuar İzmir'de,  yerli ve yabancı mobilya sektörü profesyonellerinden oldukça büyük beğeni topladı. Akıllı mobilyalar, avangart mobilyalar, çocuk ve genç odaları ve oturma odalarının son trendleri sergileniyor.

AHŞAP OYMACILIĞI

MODEKO 29. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı kapsamında, İzmir Mobilyacılar Odası'nın standında geleneksel Türk el sanatlarında önemli bir yere sahip olan ahşap oymacılığı sergileniyor. Küçük esnafların ürün yelpazesinden örneklerin de sunulduğu stantta, geleneksel Türk el sanatları içinde önemli bir yere sahip olan ahşap oymacılığı sanatına yıllarını veren Etem Piral, ziyaretçilere yaptığı işlerden örnekler sunuyor.

Piral'ı çalışırken meraklı gözler ile izleyen ziyaretçiler önce soru soruyor, daha sonra ise ahşap oymacılığı yapmayı deniyor.

Ahşap oymacılığı santaçısı Etem Piral, "7'den 77'ye, bay- bayan herkes bu sanata merak duyuyor. Bir anda usta sanatçı gibi iş yapmak istiyorlar. Bazıları bir kaç dakikada bırakırken, bazıları bir kaç saat yapıyor. Devam etmek için ders almak istiyorlar" diye konuştu.

Geleneksel ahşap oyma sanatına büyük ilgi duyan vatandaşlardan biri olan Hülya Fortacı, "Geçmişten günümüze ahşap oyma sanatı eserlerine ilgi duyuyorum. Burada bir kaç saat ilgilendim. Gündelik stresimi atıyor. Bu sanata devam etmek amacı ile ders almayı amaçlıyorum" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.