banner24
banner25

Şampiyonalara hazırlanmanın aylık maliyeti en az 20 bin tl

Son dönemde yaşanan fiyat artışları nedeniyle şampiyonalara hazırlanmanın aylık maliyetinin 20 bin tl’yi bulduğunu söyleyen Yeşilyayla, makarna ve ekmekle bu sporda şampiyon olunamayacığını ifade etti.

Şampiyonalara hazırlanmanın aylık maliyeti en az 20 bin tl

Son dönemde yaşanan fiyat artışları nedeniyle şampiyonalara hazırlanmanın aylık maliyetinin 20 bin tl’yi bulduğunu söyleyen Yeşilyayla, makarna ve ekmekle bu sporda şampiyon olunamayacığını ifade etti.

19 Ekim 2022 Çarşamba 10:00
Şampiyonalara hazırlanmanın aylık maliyeti en az 20 bin tl

İzmir’in Menderes ilçesinde yaşayan ve sakatlandığı için amatör futbolu bırakan Emrah Yeşilyayla, hızla kilo almaya başlayınca vücut geliştirme sporuna başladı. Vücut geliştirmede Türkiye şampiyonu, Türkiye üçüncüsü ve dünya yedincisi olan Yeşilyayla, iki kez de yarı finale çıkma başarısı gösterdi. Milli takıma seçildi. Son dönemde yaşanan fiyat artışları nedeniyle şampiyonalara hazırlanmanın aylık maliyetinin 20 bin tl’yi bulduğunu söyleyen Yeşilyayla, makarna ve ekmekle bu sporda şampiyon olunamayacığını ifade etti. Şampiyonalara hazırlanan profesyonel sporcu Yeşilyayla, sponsora ihtiyaç duyduklarını ve resmi kurumların bu konuda gerekli desteği sağlayamadıklarının altını çizdi. Avrupa ve dünya şampiyonu olana kadar devam edeceğini anlatan Yeşilyayla, bu sporun olimpik olmaması nedeniyle gerekli desteği alamadığını vurguladı.

MİLLİ BİR SPORCU OLARAK DESTEK BEKLİYORUM

Şampiyon sporcu Emrah Yeşilyayla, “10 yıldır vücut geliştime ile ilgileniyorum. Profesyonel anlamda 6 yıldır çalışıyorum. Uluslararası yarışmalara katıldım. 6 yılda 4 yarışmaya katıldım. 2 kez yarı finalde elendim. Bir kez türkiye şampiyonu oldum. Bir kez de Türkiye 3.’sü oldum. Devam etmek istiyorum ama bizim spor dalımız çok desteklenmiyor. Olimpik olmadığı için destek neredeyse yok diyebiliriz. Sponsorlar olmadan bu sporu yapmak imkansız. Normal bir birey gibi beslenemiyorsun. Günde ortalama 800 gr et yemen gerekiyor. Kırmızı et lazım, balık lazım yani kaliteli protein lazım. Yaklaşık 11 yumurta yemek gerekiyor. Yulaf, basmati pirinç, kepekli pirinç tüketmek gerekiyor. Özel ürünler olduğu için fiyataları da ona göre yüksek oluyor. Normal baldo pirinç 30 tl iken basmati pirinç 70 tl. Şampiyonalara bu şekilde hazırlanıyoruz. Aldığımız takviyeleri henüz hesaba katmadan konuşuyoruz. Tüm malzemeler ithal. En uygun suplement 800-900 tl. yaklaşık olarak uluslararası spora katılacak bir sporcunun maliyeti aylık olarak 20 binleri buluyor. O kadar çok ekstra var ki. Omegalar, kalsiyumlar, vultimitaminler, protein tozları, arjinlerle olay farklı bir boyuta gidiyor. O yüzden sürekli bir sponsor arayaşındayız. Alacağımız ürünler için sponsorlara ihtiyacımız var. Resmi kurumlara başvuruyoruz. Konuşmaktan öteye gidilmesini bekliyorum. Yerel sponsorlara çok teşekkür ediyorum. Sadece konaklama ve ulaşıma 10 bin tl’nin üzerinde masraf gidiyor. Orada üzerimizi boyuyoruz. Yükleme dediğimiz olay var. Müthiş masraflar çıkıyor. Bu işin desteklenmesini bekliyoruz. Bu yarış serüveninde bize destek şart diyebiliriz. Durumu kısaca anlatmak gerekirse bazı turnuvalarda imkansızlıklar yüzünden sadece madalya veriyorlar. Kupanın masrafını karşılayamadıkları için sadece madalya veriliyor. Şampiyon olanlara çok düşük ödüller veriliyor. Daha teşvik edici ödüller gerekiyor.Önümüzde yine yarışmalar var. Ben milli bir sporcu olurak destek bekliyorum. Bu şartlarda hazırlık süreci mümkün değil” şeklinde konuştu.

MAKARNA VE EKMEKLE ŞAMPİYON OLAMAZSIN

“Bu sporda profesyonel olmak isteyenlerin ya maddi durumlarının iyi olması ya da sponsor bulmaları gerekiyor. Doğru beslenmeye dikkat etmeliler. Makarna ekmek yiyerek bu sporda başarıya ulaşılamaz.”

7 YIL TOPLU TAŞIMAYLA İDMANA GİTTİM

“Benim için futbol çok büyük bir aşktı. Çapraz bağlarım koptu. Ameliyat oldum. Korkmaya başladım. Futbolu bıraktım. Sağlıklı kalmak ve kilo vermek için vücut geliştirmeye yöneldim. Tekstil sektöründe son ütücüydüm. İş çıkışı serviste yemeğimi yerdim. İdmana giderdim. Eve gece 01.00’den önce giremezdim. Ertesi sabah yine 06.30’da yine işe gidiyordum. Yıllarca toplu taşımayla idmana gittim. Bu spora odaklandım. Kurslarına gittim. Anatomi eğitimi aldım. Antrenör olarak çalıştım. 8 yıldır da kendi spor salonumu işletiyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.