banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

KPSS 2017/1 Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS tercih sonuçlarını merakla bekleyen memur adayları, 'KPSS 2017/1 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak' sorusunun yanıtını bekliyor.

KPSS 2017/1 Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS tercih sonuçlarını merakla bekleyen memur adayları, 'KPSS 2017/1 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak' sorusunun yanıtını bekliyor.

18 Temmuz 2017 Salı 00:23
KPSS 2017/1 Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2017/1'de tercih yapan  binlerce aday, KPSS tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. KPSS tercih sonuçlarını merakla bekleyen memur adayları, 'KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak' sorusunun yanıtını bekliyor. 2017 KPSS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklanacak.

KPSS tercihi yapan adaylar için heyecan dorukta. Binlerce memur adayı tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

KPSS 2017/1 TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Memur adaylarının en sık sorduğu soru, 'KPSS 2017/1 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?' oldu. Memur adayları büyük bir heyecanla tercih sonuçlarını bekliyor. ÖSYM ise henüz tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda net bir açıklama yapmadı. Sonuçlar, ÖSYM'nin, 'sonuc.osym.gov.tr' adresinden açıklanacak.

KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra memur adayları ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle sonuçlarını öğrenebilecekler. Memur adayları, ÖSYM'nin mobil uygulamasını da kullanarak sonuçlara ulaşabilecek. Tercih sonuçlarına göre yerleştirme sonuçlarıyla ilgili olarak da aday ve kurumlara posta ile herhangi bir sonuç belgesi gönderilmeyecek. Memur adayları, tercih ve yerleştirme sonuçlarını yalnızca ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenebilecek.

KPSS YERLEŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

Tercihler kapsamında, pozisyon ve kadrolara yerleştirme işlemi ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacak. Yerleştirme işlemleri kapsamında, aynı puanı alan adaylar içinden mezuniyet tarihi itibari ile daha önce mezun olanlara, bunun da aynı olması durumundaysa yaşı büyük olan adaylara öncelik tanınacak.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde bulunan kadrolar için yerleştirme işlemi yapılır iken, ÖSYM tarafından sınava girilen öğrenim düzeyi, mezun olunan program, cinsiyet ve  kadro ile pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek. Bunların herhangi birisinde dahi tutarsızlık olursa sözkonusu tercih işlemi iptal edilecek.

Yerleştirme işlemlerinde adayların ÖSYM kayıtlarında bulunan bilgiler esas alınacak. Yerleştirmesi yapılan adayların bilgilerinde gerçeğe uygun olmayan durumlar tespit edilmesi halinde, kamu kurum ve kuruluşlarına ataması yapılmayacak.

Memur adayları, yerleştirmede puanları ve tercih sıralarına bakılarak kadro ve pozisyonlara yerleştirilecek. Puanı daha yüksek olan aday yerleştirildiği için birinci tercihine yerleşemeyen aday ikinci tercihine yerleştirilmeye çalışılacak. İkinci tercihine yerleşemeyen aday da üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak. Adayların yerleştirme işlemleri bu şekilde devam edecek.

Son Güncelleme: 18.07.2017 00:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.