banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

İstanbullular Yılda Ortalama 59 Saat Trafikte Bekliyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yapılan bir araştırma, büyük şehirlerde yaşayanların yılda kaç saat trafikte beklediklerini ortaya çıkardı.

İstanbullular Yılda Ortalama 59 Saat Trafikte Bekliyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yapılan bir araştırma, büyük şehirlerde yaşayanların yılda kaç saat trafikte beklediklerini ortaya çıkardı.

01 Mart 2018 Perşembe 03:18
İstanbullular Yılda Ortalama 59 Saat Trafikte Bekliyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yapılan bir araştırma, büyük şehirlerde yaşayanların yılda kaç saat trafikte beklediklerini ortaya çıkardı. Bu incelemeye göre İstanbullular yılda ortalama 59 saat trafikte bekliyor.

Dünya genelinde araç trafik yoğunluğu konusunda yapılan kapsamlı araştırma, büyük kentlerdeki trafik probleminin ne kadar masraflı bir iş olduğunu gözler önüne serdi.

GEÇTİĞİMİZ SENE ABD'DEKİ TRAFİK SIKIŞIKLIĞININ MALİYETİ 305 MİLYAR DOLAR

Geçtiğimiz sene ABD'deki trafik sıkışıklığının neden olduğu mali kayıp 305 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bir önceki yıl olan 2016'da ise bu rakam  295 milyar dolar olmuştu.

Araştırma, küresel araç trafiği konusuyla ilgili en kapsamlı araştırmayı yapan ulaşım danışmanlığı şirketi olan INRIX tarafından yapıldı. 38 ülkeden bin 360 şehir üzerinde araştırma yapıldı. Beş terabayt veri toplanan araştırma, trafik sıkışıklığının sürücülere ve her bir kente ne kadara mal olduğunu gözler önüne serdi.

EN ÇOK LOS ANGELES TRAFİKTE BEKLİYOR

Araştırmaya göre ABD'nin Los Angeles şehrindeki sürücüler, trafikte her yıl ortalama 102 saat bekliyor. Bu durum nedeniyle şehre çıkan maliyet 19 milyar dolardan fazla. Bu durum her bir sürücüye de 2 bin 828 dolar masraf çıkarıyor.

Trafik bağlantılı masrafların toplamı 33,7 milyar dolar olan New York City'nin zararı daha çok büyük. New York'fa yoğun trafik her bir sürücüye ortalama 2 bin dolar civarı masraf çıkarıyor. Diğer ABD  şehirleri arasında Atlanta, San Francisco, Washington DC, Miami ve Boston bulunuyor.

İSTANBULLULAR TRAFİKTE YILDA ORTALAMA 59 SAAT BEKLİYOR

Araştırmada İstanbul'da yer alıyor. İstanbul, dünyanın büyük şehirleri arasında trafikte en çok bekleyen kentler içinde 18.'ci sırada yer aldı. Araştırmaya göre İstanbullular yılda ortalama 59 saat trafikte bekliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.