banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Dünyanın En Çok Yürüyen Ülkesi Hong Kong

Dünyada en çok yürüyüş yapan insanların hangi ülkede yaşadığını araştıran bilim insanları ilginç sonuçlara ulaştı.

Dünyanın En Çok Yürüyen Ülkesi Hong Kong

Dünyada en çok yürüyüş yapan insanların hangi ülkede yaşadığını araştıran bilim insanları ilginç sonuçlara ulaştı.

13 Temmuz 2017 Perşembe 00:15
Dünyanın En Çok Yürüyen Ülkesi Hong Kong

Dünyada en çok yürüyüş yapan insanların hangi ülkede yaşadığını araştıran bilim insanları ilginç sonuçlara ulaştı. Akıllı telefonlardan edinilen yürüyüş verilerini inceleyen bilim insanları, bir gün içinde en çok adımı Hong Kong'luların attığını tespit etti. En az adım atanların ise Endonezyalılar olduğu belirlendi. Akıllı telefonlardan elde edinilen veriler, dünya genelindeki 111 ülkede insanların günlük hayatlarında ne kadar yürüyüş yaptıklarını ve ne kadar hareketli olduklarını gözler önüne serdi.

Stanford Üniversitesi tarafından yapılan araştırma kapsamında, bilim insanları, 717 bin 527 kişinin, 68 milyon gününü kapsayan akıllı telefon verilerini inceledi.

"DÜNYADA GÜNLÜK ORTALAMA 4 BİN 961 ADIM ATILIYOR"

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmada, dünya çapında insanların günlük ortalama 4 bin 961 adım attığı, Hong Kong'luların ise 6 bin 880 adım atarak listenin başında olduğu vurgulandı.

Bilim insanlarıi, araştırma sonuçlarını listeledi. Listeye göre Çin'de günde ortalama 6 bin 189, Japonya'da günde ortalama 6 bin 10, İspanya'da günde ortalama 5 bin 936, İngiltere'de günde ortalama 5 bin 444, Birleşik Arap Emirlikleri'nde günde ortalama 4 bin 516 ve Brezilya'da günde ortalama 4 bin 289 adım atıldığı vurgulandı. Listenin en alt sırasında 3 bin 513 adım ile Endonezya bulunuyor. Araştırmaya göre Türkiye'de ise insanlar günde ortalama 5 bin adım atıyor.

Atılan adım sayısı birbirine yakın olan ülkelerde, aşırı kilo ve obezitenin daha az görüldüğü ancak adım sayısında kişiler arasındaki makasın açılması durumunda ise aşırı kilo riskinin arttığı kaydedildi.

ERKEKLER KADINLARDAN DAHA FAZLA YÜRÜYOR

Bilim insanlarının yaptığı araştırma, kadınlar ve erkekler arasındaki hareketlilik farkını da ortaya koydu. Buna göre erkekler kadınlardan daha çok adım atıyor. Aradaki bu farkın, hareketlilik makasının açık olduğu ülkelerde daha belirgin olduğu vurgulanıyor.

Herkesin nerdeyse aynı oranda hareket ettiği Japonya gibi düşük obezite oranına sahip ülkelerde, kadınlar ile erkeklerin benzer seviyelerde egzersiz yaptığı görüldü. Araştırmada, Suudi Arabistan ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerde kadınların daha az aktif olduğu ortaya çıktı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.