banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Tüketici Güven Endeksi 2,9 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bu yılın Mart ayına ait Tüketici Güven Endeksi verileri açıklandı.

Tüketici Güven Endeksi 2,9 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bu yılın Mart ayına ait Tüketici Güven Endeksi verileri açıklandı.

21 Mart 2019 Perşembe 21:13
Tüketici Güven Endeksi 2,9 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bu yılın Mart ayına ait Tüketici Güven Endeksi verileri açıklandı. Buna göre, bir önceki aya göre, Mart ayında tüketici güven endeksi yüzde 2,9 oranında yükseldi.

ANKET SONUÇLARI BAZ ALINDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) iş birliğinde gerçekleştirilen tüketici eğilim anket sonuçları baz alınarak mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi hesaplandı. Buna göre, tüketici güven endeksi bir önceki aya göre Mart ayında yüzde 2,9 değerinde yükseliş gösterdi.

Hesaplamalara göre, tüketici güven endeksi Şubat ayındaki 57,8'lik dilimden, Mart ayında 59,4'a tırmandı.

MADDİ DURUM BEKLENTİSİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Türkiye İstatistik Kurumu tarafından gerçekleştirilen çalışma kapsamında, önümüzdeki 12 aylık dönem ile ilgili hane maddi durum beklentisine ilişkin endekste bir önceki aya göre yüzde 4 yükselerek 78,3'a yükseldi.

Hesaplamalara göre, genel ekonomik durum beklentisi endeksinde de değişiklik oldu. Gelecek 12 aylık dönemle ilgili endeks, Mart ayında yüzde 4,9'luk artışla 78,6 oldu.

Son Güncelleme: 21.03.2019 21:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.