banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Seferihisar'ın Ata Ekmeği'ne Talep Yağıyor

Bugün nadir görülen Topan Karakılçık Buğdayı Tohumunu bulup çoğaltan Seferihisar Belediyesi, bu tohumdan elde edilen doğal un ve yüzlerce yıl önceki teknikleri kullanarak 'Ata Ekmeği' üretti.

Seferihisar'ın Ata Ekmeği'ne Talep Yağıyor

Bugün nadir görülen Topan Karakılçık Buğdayı Tohumunu bulup çoğaltan Seferihisar Belediyesi, bu tohumdan elde edilen doğal un ve yüzlerce yıl önceki teknikleri kullanarak 'Ata Ekmeği' üretti.

09 Haziran 2017 Cuma 18:49
Seferihisar'ın Ata Ekmeği'ne Talep Yağıyor

Bugün nadir görülen Topan Karakılçık Buğdayı Tohumunu bulup çoğaltan Seferihisar Belediyesi, bu tohumdan elde edilen doğal un ve yüzlerce yıl önceki teknikleri kullanarak 'Ata Ekmeği' üretti. Sakin şehir Seferihisar Belediyesi, Ata ekmeğini ilçenin meşhur peyniri Armola ile Ramazan sofrasında büyük bir şenlikte buluşturuyor.

Seferihisar Belediyesi, yarın Ulamış Köyü'nde gün boyu sürecek olan ve iftar sofrası ile birleşecek bir etkinlik hazırladı. 2011'de Tohum Takas Şenliği sırasında Gödence Köyü'nde bulunan Topan Karakılçık Buğdayı, uzun uğraşlar sonrası Can Yücel Tohum Merkezi'ne getirilerek çoğaltıldı. Buğday daha sonra köy değirmenine getirilerek, geçmişte atalarımızın yaptığı gibi değirmende öğütüldü ve un haline getirildi.

YÜZDE YÜZ DOĞAL UN

Turgut ve Ulamış köyü
ndeki kadınlar da yüzde yüz doğal olan bu unu kullananarak, taş fırınlarda ekmek yapmaya başladı. Ata Ekmeği ilk olarak Seferihisar'da satışa sunuldu. Büyük rağbet gören ekmek daha sonra Seferihisar Belediyesi'nin yöresel ürünleri satışa sunduğu sitesinden de satılıyor. Doğal un ile yapılan ekmek, Türkiye'nin dört yanında büyük talep gördü.

Talebe cevap vermeye çalışan Seferihisar Belediyesi, ilçedeki pek çok araziye karakılçık buğdayı ekti. Ekilen o buğdayların hasat zamanı geldi. Düzenlenecek olan şenlikte bir yandan hasat yapılacak, bir yandan da kadınların ürettiği Ata Ekmeği, Armola Peyniri ile birlikte misafirlere verilecek.

Etkinlik, yarın Ulamış Köyü'nde gerçekleştirilecek. Etkinlikte, saat 12.00'de stantlar açılacak. Gün boyu sürecek şenlik kapsamında saat 17.00'de kortej yürüyüşü yapılacak. Seferihisar Belediye Bandosu bir konser verecek. Etkinliklerde Ulamış Köy Pazarı açılacak. Taş değirmende buğday değirme yapılacak. Taş fırında Ata Ekmeği pişirilecek. Harman yerinde ise dövenle hasat gerçekleştirilecek. Ev sabunu yapım atölyesi de misafirleri konuk edecek. Rahvan at gösterileriyle müzik dinletileri yapılacak. Ressamlar köy meydanında gün boyu atölye çalışmaları yapacak. Can Yücel Tohum Merkezi kooperatif ve dernekleri de etkinlik kapsamında stantlar açacak. Etkinlik, iftar yemeği, Ramazan eğlencesi ve ala turka müzik konseri ile tamamlanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.