banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Ödül maması ülke ekonomisine kazandırıyor

İzmirli tanınmış iş insanı Mehmet Nezir Aktaş, yurt dışından temin ettiği hayvan organlarını işleyip ödül mamasına dönüştürüyor.

Ödül maması ülke ekonomisine kazandırıyor

İzmirli tanınmış iş insanı Mehmet Nezir Aktaş, yurt dışından temin ettiği hayvan organlarını işleyip ödül mamasına dönüştürüyor.

28 Ekim 2021 Perşembe 17:38
Ödül maması ülke ekonomisine kazandırıyor

Yurt dışına ihraç edilen ürün ekonomiye katkı sağlıyor.

İzmir Serbest Bölge’de 7 bin Kapalı alanda modern koyun bağırsağı üretim tesisi olan MNA-CA markasının kurucusu Mehmet Nezir Aktaş, ürettikleri köpek ödül mamalarının hijyen kurallarına uygun olarak üretilip tescil edildiğini ve antibakteriyel olduğunu aktardı. Mamaların köpek sağlığına iyi geldiğini söyleyen Aktaş, “Köpeklerimizin nefes, ağız ve diş sağlığı için koruyucu bir ürün. Ayrıca kalp atışlarını düzenleyip akciğerlere de iyi geliyor” diye konuştu. ABD ve Kanada başta olmak üzere çeşitli Avrupa ülkesine ihracat yaptıklarını aktaran Aktaş, “Bunun yanı sıra Avrupa ülkelerindeki hayvanseverlerden ilgi var. Dana’nın erkeklik organından elde ettiğimiz için hammaddeyi temin etmede sorunlar yaşıyoruz. Bu yüzden hammaddeyi Afrika’da 5 ülkeden ve Orta Asya’da ise. Bişkek’ten elde ediyoruz” şeklinde konuştu.

ABD’YE ŞİRKET KURULUYOR

Katma değerli bir ürün ürettiklerini belirten Aktaş, hammadde kolaylığı sağlanırsa Türkiye için çok daha önemli bir alan olacağını kaydetti. Aktaş, “Türkiye’de yeni bir pazar alanı olarak görüyoruz. Üzerine düşülürse ciddi bir sektör olacaktır. Şu an yaklaşık 70-80 milyon dolar geliri var. Ancak belirttiğim gibi hammaddeye ulaşımda kolaylık sağlanması gerekiyor. Yükte hafif pahada ağır bir ürün. Bu yüzden de ülkemize getirisi çok fazla olacaktır” dedi. Üretime durmadan devam ettiklerini dile getiren 57 yaşındaki iş insanı, “ABD’de şirket kurmak için kolları sıvadık. Çalışmalarımız devam ediyor. Yakında daha geniş alanlarda dağıtım yapmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 28.10.2021 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.