banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Fitch Katar'ın Notunu Negatif İzlemeye Aldı

Uluslar arası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Körfez Ülkeleri tarafından yaptırıma uğrayan Katar'ın kredi notunu izlemeye aldığını açıkladı.

Fitch Katar'ın Notunu Negatif İzlemeye Aldı

Uluslar arası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Körfez Ülkeleri tarafından yaptırıma uğrayan Katar'ın kredi notunu izlemeye aldığını açıkladı.

13 Haziran 2017 Salı 13:35
Fitch Katar'ın Notunu Negatif İzlemeye Aldı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Körfez Ülkeleri tarafından yaptırıma uğrayan Katar'ın kredi notunu izlemeye aldığını açıkladı.

Konuyla ilgili olarak Fitch Ratings açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Katar'ın yerli ve yabancı para cinsinden 'AA' olan kredi notunun, 'negatif izleme'ye (RWN) alındığını belirtti. Açıklamada, Katar'ın kredi notunun indirilebileceği uyarısına da yer verildi.

ARAP ÜLKELERİ İLE KRİZ YAŞIYOR

Katar, bazı Arap ülkeleriyle yaşadığı kriz nedeniyle zor günler geçirirken, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Katar'ın yaşadığı durumun belirsizliğe yol açtığına değinerek, bu durumun sürmesi durumunda Katar ekonomisi ve kredi ölçütlerinin olumsuz etkileneceği vurgulandı.

Suudi Arabistan ile müttefiklerinin, Katar ile olan tüm deniz, kara ve hava ulaşımını kestiğine dikkat çekilen açıklamada, Katar'ın yüksek kaynakları ile gerekli malları yine de tedarik edebileceği fakat bunun hükümet üzerinde yük oluşturacağı belirtildi.

İZOLASYON UZUN SÜRERSE

Bazı Arap ülkelerinin Katar'a uyguladığı izolasyonun uzun sürmesi halinde Katar ekonomisinin ve iş dünyasının bu durumdan ciddi şekilde etkileneceği vurgulanan açıklamada, Katar'a yönelik izolasyonun kamu finansmanı alanını da olumsuz yönde etkileyeceği vurgulandı.

"KREDİ NOTU DÜŞEBİLİR"

Doğalgaz ve petrol çıkarma çalışmalarının Katar'ın gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 50'si ve kamu gelirlerinin de yüzde 80'ini kapsadığı bilgisine değinilen açıklamada, Katar ekonomisinin hidro karbon kaynaklara yüksek oranda bağımlı olmasının ise 'kredi notu bakımından zayıflık' olduğu değerlendirilmesinde bulunuldu.

Fitch, yaşanan krizin kısa sürede çözülmemesi, Katar'a karşı yaptırımların artması ya da Katar ekonomisinin olumsuz etkilenmesi halinde Katar'ın kredi notunun düşürülebileceği uyarısında bulundu. Açıklamada, Katar'ın dış ilişkilerinin normale dönmesi durumunda ise kredi notunun korunacağı belirtildi.

Fitch Ratings'ten geçen hafta salı günü yapılan açıklamada, söz konusu krizin Katar'ın "AA" seviyesinde olan kredi notuna ve "durağan" görünümüne ani bir etkisinin olmayacağı belirtilmişti.

Son Güncelleme: 13.06.2017 13:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.