banner24
banner25

Mısır'da Taksiciler Uber'in Yasaklanmasını İstiyor

Türkiye'de de sık sık ticari taksicilerle girdiği tartışmalarla gündemde olan Uber, Mısır'da da tartışma konusu.

Mısır'da Taksiciler Uber'in Yasaklanmasını İstiyor

Türkiye'de de sık sık ticari taksicilerle girdiği tartışmalarla gündemde olan Uber, Mısır'da da tartışma konusu.

09 Nisan 2018 Pazartesi 13:23
Mısır'da Taksiciler Uber'in Yasaklanmasını İstiyor

Türkiye'de de sık sık ticari taksicilerle girdiği tartışmalarla gündemde olan Uber, Mısır'da da tartışma konusu. Dünyanın değişik ülkelerinde 'modern binicilik hizmeti' adı altında çalışan Uber, şimdi de Mısırlı taksicilerin tepkisini çekiyor. Mısır'da Uber ve rakibi olan Careem firmaları, Mısır Mahkemesi'nce yasaklanmadı ancak Mısırlı taksiciler Uber'e tepkili. Mısır'da ticari taksiciler, Uber'in yasaklanması için dava açmış ve konu yargıya taşınmıştı.

Ticari taksicilerle yaşadığı tartışmayla gündemde olan Uber yaygınlaştıkça, ticari taksicilik yapan şirketlerden gelen tepkiler de artıyor.

Geride bıraktığımız günlerde Türkiye'de taksici esnaflarıyla büyük gerginlik yaşayan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli şirket, Mısır'da da zor bir dönem geçiriyor.

Mısır'da Uber şirkeri ile rakibi olan Careem şirketine bağlı özel araçların kullanılması ile yerel kanunları ihlal ettikleri iddia edilmiş ve bu iki firmanın ülkede yasadışı olarak faaliyet gösterdikleri ileri sürülmüştü. Mısırlı taksiciler de bu iki firmaya büyük tepki gösterdi.

Taksicilerden 42'si ise tepkilerini bir adım öteye taşıyarak, Uber ve Careem'e karşı Mısır Mahkemesi'nde dava açtı.

Geçtiğimiz gün yapılan bir açıklamada, Kahire Mahkemesi, Uber ve Careem'in lehine temyiz talebinde bulundu ve üst düzey idari mahkemesinin son kararına kadar Uber ve Cereem'in ülkede çalışmasına izin verdi.

20 MİLYON DOLARLIK YENİ MERKEZ

Uber, Mısır'da 20 milyon dolar maliyetle yeni bir destek merkezi ve araba alımları gibi önemli gelişmelere imza atarak Mısır pazarına oldukça büyük önem veriyor. Uber, Mısır'da 160 bin sürücüsü ve 4 milyon kullanıcısı olduğunu açıkladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.