Bakanlar Kurulu, Özel Sektöre Asgari Ücret Desteğini Belirledi

Bakanlar Kurulu kararı ile özel sektöre yapılacak asgari ücret destek miktarı belli oldu.

Bakanlar Kurulu kararı ile özel sektöre yapılacak asgari ücret destek miktarı belli oldu. Toplu İş Sözleşmesi kapsamında yer alan özel sektör iş yerlerinin asgari ücret desteğinden faydalanması için, pirime esas kazanç tutarı 164 lira 70 kuruş olarak belirlendi.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ KAPSAMINDA BULUNAN ÖZEL SEKTÖR İŞYERLERİ İÇİN UYGULANACAK

Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile Toplu İş Sözleşmesi (TİS) kapsamında yer alan özel sektör iş yerleri asgari ücret desteği alacak. Buna göre, özel sektör iş yerlerinin asgari ücret desteğinden faydalanması için pirime esas kazanç tutarı 164 lira 70 kuruş olarak açıklandı.

BAKANLAR KURULU KARARI RESMİ GAZETE'DE YAYINLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Konu ile ilgili olarak Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar, Resmi Gazete'de yayınlandı. Böylece Bakanlar Kurulu kararı yürürlüğe girdi.

Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar gereği, Toplu İş Sözleşmesi kapsamında yer alan özel sektör işletmeleri, pirime esas günlük kazanç tutarı üzerinden, Sendikalar ile Toplu İş Sözleşmesi Kanunu hükümleri gereğince, TİS uygulanan özel sektör iş yerleri için 1 Mayıs 2017 tarihinden geçerli olacak şekilde 164 lira 70 kuruş olarak uygulanacak.

ÖZEL SEKTÖR TEMSİLCİLERİ KARARDAN MEMNUN

Kararı değerlendiren özel sektör temsilcileri uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kararın uygulamaya konulmasını son derece olumlu bir adım olarak yorumlayan özel sektör temsilcileri, alınan kararla özel sektöre destek verilmiş olduğunu kaydetti.

Haberler