Bu İşçiler Dostoyevski Okuyup, Mozart Dinliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZBETON, çalışan işçilerin, daha huzurlu ve verimli çalışması için örnek bir adım attı. 'Şantiye tozuna kitap kokusu karışıyor, okuyalım paylaşalım' adı altında düzenlenen kampanyayla, asfalt şantiyesinde bir kütüphane kuruldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZBETON, çalışan işçilerin, daha huzurlu ve verimli çalışması için örnek bir adım attı. 'Şantiye tozuna kitap kokusu karışıyor, okuyalım paylaşalım' adı altında düzenlenen kampanyayla, asfalt şantiyesinde bir kütüphane kuruldu. Bunun yanısıra tesiste ayrıca klasik müzik yayını da yapılıyor.

KİTAP OKUMA KAMPANYASI

İzmir'de, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZBETON Genel Müdürlüğü'nde görev yapan işçilere yönelik, klasik müzik eşliğinde kitap okuma kampanyası başladı. İZBETON'un Pınarbaşı'nda bulunan asfalt şantiyesinde görev yapan işçilerin verimini arttırmak, huzurlu ve mutlu çalışmasını sağlamak amacıyla başlatılan, 'Şantiye tozuna kitap kokusu karışıyor, okuyalım paylaşalım' kampanyası, işçilerden büyük ilgi gördü.

İŞÇİLER, TESİSTE KÜTÜPHANE KURDU

Kampanyaya oldukça ilgi gösteren işçiler, evlerinden getirdikleri kitaplar ile tesiste kütüphane oluşturdu. Bir ay gibi kısa bir sürede İZBETON'daki kütüphanede 300'den fazla kitap birikti. Üç vardiya halinde 850 işçinin görev yaptığı asfalt şantiyesinde, işçiler kendi aralarında okudukları kitapları değiş tokuşu yaparak farklı kitapları okuma imkânı da elde etti.

Kütüphanede, Dünya Klasikleri ike Türk edebiyatının önemli yazarlarının kitapları yer alıyor. Kütüphanede en çok okunan eserler arasında Dostoyevski, Namık Kemal, Orhan Pamuk, Uğur Mumcu'nun kitapları ile Nutuk da bulunuyor. Çalışanlar, kampanyaya katılmaktan ve kitap değişimi yapmaktan mutlu olduklarını dile getirdi. İşçiler, öğle tatillerinde bile kitap okuyor. İZBETON yönetimi, çalışanların iş stresini azaltmak için de iş başlangıçları, yemek saati ve çay molalarında klasik müzik yayınına başladı. Beethoven, Mozart ve Bach besteleriyle müzik yolculuğuna çıkan işçiler, bu durumdan oldukça memnun.

KAMPANYAYA İLGİ BÜYÜK

İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer, "İşçilerimizin huzur içinde çalışması bizim için önemli. Öneri kutularımız bulunuyor. Bu kutulara dilek ve önerilerini yazarak bizimle paylaşıyorlar. İş stresini azaltmak, çalışma verimliliğini arttırmak amacıyla sosyal kampanyaların önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenden dolayı kitap kampanyası başlattık. Aynı zamanda tesis içinde klasik müzik yayına da başladık. Bu iki küçük adımla iş verimi ve kalitesinin arttığını gözlemliyoruz." diye konuştu.

Kampanyaya evinden getirdiği kitapla katılan ve İZBETON'da 11 yıldır şoför olarak çalışan Atilla Sözeri, kampanyayı düzenleyenlere teşekkür etti. Sözeri, "Kütüphaneye arkadaşlarımın okuması için kitap getirdik. Ben de Uğur Mumcu'nun kitabını okuyorum" şeklinde konuştu.

İZBETON'da çay servisinden sorumlu olarak çalışan Nebahat Polat da, şu anda Dostoyevski'nin, 'Suç ve Ceza' adlı kitabını okuduğunu ifade ederek, "Kütüphaneye ben de kitap getirdim. Öğle tatillerinde bile okuyoruz." dedi.

Haberler