Yaşar Kemal, Kültür ve Sanat Festivali'yle anılacak

Yaşar Kemal, Osmaniye'de 20-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Festivali'yle anılacak.

28 Şubat 2015'te hayatını kaybeden Türk edebiyatının usta kalemi Yaşar Kemal, Osmaniye'de 20-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Festivali'yle anılacak. Yaşar Kemal'in memleketi Osmaniye'de, 20-22 Nisan tarihlerinde festival düzenleneceğini açıklayan Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Festivali Düzenleme Komitesi, festivalin, 20 Nisan'da, 'İlk ve Ortaokullar Arası Yaşar Kemal'in ve Benim Çukurovam' başlıklı resim yarışması sergisinin açılışıyla başlayacağını bildirdi.

Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen resim yarışmasına 1012 resim başvurdu. Bu resimler arasından seçilen 50 ilkokul, 50'de ortaokul öğrencisinin çizdiği resimler sergilenecek. 

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Resim sergisine katılan 100 öğrenciye festival kapsamında, Yaşar Kemal'in, 'Kalemler, Beyaz Pantolon ve Üç Anadolu Efsanesi' adlı kitapları hediye edilecek. Ayrıca hem ilkokul, hem de ortaokul öğrencileri arasından seçilen en iyi 24 öğrenciye de birer adet tablet hediye edilecek. 

Festivalin ilk günü, akşam düzenlenecek olan ve Türkan Şoray ile Ahmet Mekin'in de katılacağı, 'Yılanı Öldürseler' adlı filmin gösterimi yapılacak. Filmin gösteriminin yapılmasından önce Nebil Özgentürk moderatörlüğünde bir söyleşi de düzenlenecek.

Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Festivali kapsamının ikinci gününde ise Nebil Özgentürk'ün hazırladığı, 'Renklerle bir Yaşar Kemal Portresi' adlı belgesel gösterilecek. Daha sonra Adnan Binyazar, 'Dede Korkut'tan Yaşar Kemal'e Ağıt Kültürü' başlıklı bir konferans verecek. Akabinde ise Yaşar Kemal Sempozyumu düzenlenecek. 

Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, Yaşar Kemal'in dünyaya geldiği Hemite Köyü'nde de etkinlikler yapılacak. Bu kapsamda, köyde kurulacak stantlarda kilim atölyeleri ve ürünleri sergisi, yöresel ürünler sergisi, el sanatları ve ağaç oymacılığı sergileri düzenlenecek. 

Haberler