İran'daki Film Festivali'ne 6 Türk Filmi Katılıyor

Sinemaseverler festival boyunca birçok ülke tarafından çekilen onlarca filmi izleme imkânı bulacak. Bu film festivalinde Türkiye'yi de 6 film temsil edecek.

Türk filmleri bir kez daha uluslararası arenada ödül için yarışacak. İran'da düzenlenecek olan Fecr Film Festivali'ne Türkiye'den 6 film katılıyor. İran'da düzenlenecek olan 35. Fecr Film Festivali, 21 Nisan 2017 tarihinde başlayacak. Sinemaseverler festival boyunca birçok ülke tarafından çekilen onlarca filmi izleme imkânı bulacak. Bu film festivalinde Türkiye'yi de 6 film temsil edecek.

21 Nisan'da start alacak olan İran 35. Fecr Film Festivali'ne Türk filmleri birçok kategoriden başvurdu. Buna göre festivale, Kıvanç Sezer tarafından yönetilen 'Babamın Kanatları' adlı film, uzun metrajlı filmler kategorisi içinde ve uluslararası yarışma dalında katılacak. Yine Türkiye'den festivale katılacak olan bir dğier film ise Mç Abdülgafur Şahin imzalı olan 'Sevmekten' adlı film olacak. Bu film ise kısa metraj dalında yarışmada derece elde etmeye çalışacak.

Festivalin 'Doğu Panoraması' dalında ise Türkiye'den kısa film 'Güney Kutbu' ile 'Rauf' katılacak. Bu bölümün jüri üyeleri arasında ünlü yönetmen ve senarist Zeki Demirkubuz da yer alıyor. İran 35. Fecr Film Festivali'nin yarışma dışı gösterimleri  çevre teması taşıyan filmlere ayrıldı. Bu filmler 'Yeşil Ekran' kategorisi içinde bulunuyor. Bu kategoride Türkiye'den, 'Kalandar Soğuğu' adlı film katılıyor. Festivalin belgesel gösterimi alanında ise Türkiye'den 'Kedi' adlı film yer alıyor.

21 Nisan 2017 tarihinde başlayacak olan İran 35. Fecr Film Festivali, 28 Nisan 2017'de sona erecek. Festivalin bu yılki posterinde, 4 Temmuz 2016 tarihinde ölen yönetmen Abbas Kiyarüstemi tarafından çekilen bir fotoğraf karesi yer alıyor.

Haberler