banner24
banner25

Zafer Algöz ilk kitabına bu ismi uygun görmüş. 22. İzmir Kitap Fuarının ilk günü yapılan imza gününe yetişememiştim. Ancak 2. gün İnkilap Kitabevi standında Zafer Algöz ve Can Yılmaz'ı gördüğümdeki sevincimi görmenizi isterdim. Kitaplarını imzalattım. Ardından fotoğraf çekilme isteğimi geri çevirmediler. Ayaküstü sohbet kıvamında zaman geçirdik. 

Aldığım bu kitabı bir solukta okuyuverdim. Kimi zaman tebessüm ederek, kimi zaman gülmekten gözümden yaşlar gelerek. Gülmekten ara verdiğim bile oldu. 

Zafer Algöz doğduğu günden bugüne değin biriktirdiği insanlarla yaşanmışlıklarını bir kolaj halinde bizlere sunmuş. Okuyucusunu sıkmayan, bir sonraki hikayeyi merakla okumanızı tetikleyen bir yazım stiliyle yazılmış bu kitap, yazarın hayatına ışık tutmuş durumda. Kitabı okuduğunuzda yazarın öğrencilik yılları, tiyatro hayatı, televizyon dünyasına giriş ve sinema dünyasında ufak bir gezinti yapmış olacaksınız. 

Yıldızlar geçidinde yürüdüğünüzü hissedeceğiniz bu kitapta kimler yok ki ? Zeki Müren, Müşfik Kenter, Yıldız Kenter, Savaş Dinçel, Zeki Ökten, Umur Bugay, Macit Flordun, İsmail Cem, Fatma Girik, Erkan Can, Ajda Pekkan, Ali İpin, Ayhan Işık, Sadri Alışık, Kemal Sunal ve Öztürk Serengil bir çırpıda aklıma gelenlerdir. Öztürk Serengil, Kemal Sunal ve Sadri Alışık'ın bulunduğu anıların yeri ayrı oldu benim için. Neden çok sevildiklerini bir kez daha okuyarak anlamış oldum.

Zafer Algöz'ü yoğun uğraşlar sonucunda bu kitabı yazmaya ikna eden Kafa dergisinden yazar arkadaşı Candaş Tolga'ya da ayrıca teşekkür etmek gerekir. Onun baskıları olmasa bizler bu kitabı belki de hiç okuyamayacaktık. İnanıyorum ki daha niceleri bu tür kitaplar yazmayı düşünmeye başlamıştır.

Vakit bulursanız bi okuyun derim..

Nejat Uygur'un da söylediği gibi büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden ve de ortancalarından alınlarından öperim. Sağlıcakla Kalın...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.