banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Yeşilçam'da Dev Şenlik!

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı olan ve 35 kişinin yaşadığı Yeşilçam Köyü, bayramda oldukça farklı bir kutlamaya sahne oldu.

Yeşilçam'da Dev Şenlik!

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı olan ve 35 kişinin yaşadığı Yeşilçam Köyü, bayramda oldukça farklı bir kutlamaya sahne oldu.

19 Haziran 2018 Salı 14:52
Yeşilçam'da Dev Şenlik!

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı olan ve 35 kişinin yaşadığı Yeşilçam Köyü, bayramda oldukça farklı bir kutlamaya sahne oldu. Yeşilçamlı olup başka yerlerde yaşayan Yeşilçamlılar, Ramazan Bayramı'nı köylerinde düzenledikleri dev bir şenlikle kutladı.

35 kişinin yaşadığı köy, bayramda dışardan gelenlerle oldukça kalabalık bir bayrama sahne oldu. Geleneksel oyunların yaşatıldığı, tüm misafirlere yöreye özgü yemeklerin verildiği, bu yıl 3.'sü düzenlenen Yeşilçam Köyü Şenliği görülmeye değerdi.

ŞENLİKTE NELER YAPILDI?

Yeşilçam Köyü'nde biraraya gelen köy sakinleri, yumurta taşıma yarışması, halat çekme yarışması, çuval yarışması, balon patlatma, mandal oyunu ve top taşıma yarışması ile doyasıya eğlenirken, yöresel yemeklerle ziyafet çekti. Nüfus olarak küçük bir köy olmasına rağmen Türkiye'nin dört bir tarafından gelen köylüler ve misafirler hep birlikte hem yöresel yemekleri yediler hem de doyasıya eğlendiler.

SPONSORLAR KATILIMCILAR

Yeşilçam Köyü'nde yapılan etkinlikte gelen her misafire yöreye özgü yemeklerden oluşan sofralar kuruldu. Çocuklara çikolatalar, balonlar dağıtıldı. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. Bu etkinliklerin tamamı köylülerin gönüllerinden geçen miktarda yaptığı bağışlarla yapıldı.

KATILIMCI SAYISI HER GEÇEN YIL ARTIYOR

Bu yıl 3.'sü düzenlenen şenlik, her yıl daha çok katılımcıyı ağırlıyor. Katılımcılar, özellikle çocuklarının bayramı iple çektiklerini, köye gitmenin onlarda heyecan oluşturduğunu ifade etti. Köylüler, yoğun iş ve hayat koşturmasının akrabalık ve dostluk gibi kavramları geri planda bıraktığı günümüzde böyle etkinliklerin yapıldığını görmenin  mutluluk verici olduğunu belirtiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.